ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο Σπήλιος Λιβανός δίπλα στους ελαιοπαραγωγούς του Αιτωλικού



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Σπήλιος Λιβανός, στα πλαίσια επίσκεψής του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, είχε την Πέμπτη, 14/05/2020, συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού και συγκεκριμένα, με τον πρόεδρο κ. Φώτη Ακρίδα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Κωνσταντίνο Χάσκο, τον Ταμία κ. Φώτη Ζούκα και το μέλος κ. Ιωάννη Νικολόπουλο.

Στη συνάντηση αναδείχθηκε το φλέγον ζήτημα της μειωμένης ζήτησης και των πολύ χαμηλών τιμών που έχουν διαμορφωθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού και η ανάγκη λήψης μέτρων στήριξης του κλάδου. Ο κ. Λιβανός επαναβεβαίωσε τη βούλησή του να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ενίσχυση των παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας, που παράγουν το μεγαλύτερο ποσοστό εγχώριας παραγωγής βρώσιμων ελιών ποικιλίας Καλαμών και έχουν βρεθεί στη δυσμενή θέση να έχουν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους στις αποθήκες.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα της κατοχύρωσης της βρώσιμης ελιάς Αιτωλοακαρνανίας ως προϊόν ΠΟΠ, αλλά και τα επόμενα στάδια στα οποία θα πρέπει να προχωρήσει ο Σύλλογος προκειμένου να γίνει πιο ανταγωνιστικός και να αποκτήσει πρόσβαση σε κοινοτικά κονδύλια.

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος ελαιοπαραγωγών Αιτωλικού, αριθμεί 150 μέλη που διαθέτουν συνολικά 120.000 δένδρα ελιάς, τα οποία και αποδίδουν 2,5 έως 3 εκατομμύρια τόνους ετησίως.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια