Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου τίμησε με υποδειγματικό τρόπο την εργατική πρωτομαγιά (φωτο)


Με υποδειγματικό τρόπο, τίμησε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου και τα σωματεία μέλη του , με την συμβολική τους εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Αγρινίου, την 1Η ΜΑΗ 2020, μέρα των εργατών όλου του κόσμου.
Παίρνοντας όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, αποστάσεις, μάσκες, γάντια, τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ με τα πανό τους, παρατάχτηκαν στο χώρο της εκδήλωσης. Στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία, ότι τα προβλήματα, οι ανάγκες των εργαζομένων και η συνδικαλιστική δράση δεν μπαίνουν σε καραντίνα. Το ΕΚΑ και τα σωματεία μέλη του, θα πρωτοστατήσουν το επόμενο διάστημα, στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, σε όλους τους κλάδους και χώρους δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και συνολικά οι πολιτικές που τσακίζουν τις ζωές μας.

Με οδηγό το σύνθημα «ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός, να μη πληρώσει ξανά ο λαός», δίνουμε προοπτική στον αγώνα μας, φτάνοντας μέχρι την τελική νίκη, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Στην εκδήλωση, κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΑ, Κατσιγιάννης Μιχάλης. Με το πέρας της ομιλίας, με υψωμένες τις γροθιές, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν τη Διεθνή.

Αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΑ, και του ΠΑ.Μ.Ε., κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο των θυμάτων της εργατικής τάξης, στο χώρο της εισόδου του δημοτικού πάρκου Αγρινίου. Στεφάνι κατέθεσε επίσης ο βουλευτής Αιτ/νίας του ΚΚΕ, Παπαναστάσης Νίκος, που παραβρέθηκε και στην συμβολική εκδήλωση.
Εκδηλώσεις επίσης του ΕΚΑ έγιναν στην περιοχή του Καινουρίου, και της Αμφιλοχίας με τον αντίστοιχο τρόπο.

«ΦΤΩΧΕΙΑ-ΑΝΕΡΓΙΑ-ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ , Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ»
«ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ – ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ»
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.