ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ο Σωτήρης Κολοβός για τον σχεδιασμό της αντιπυρικής περιόδου από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αγρινίου


Τον σχεδιασμό του Δήμου Αγρινίου για την αντιπυρική περίοδο 2020 ανέλυσε στον AeraFm 99,50 ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου Σωτήρης Κολοβός,ο οποίος φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Νότη Ρεντίφη, το Σάββατο 16 Μαΐου 2020.

Όπως ανέφερε ο κ.Κολοβός, στις 30 Απριλίου συνεδρίασε κεκλεισμένων θυρών το Τοπικό Συντονιστικό του Δήμου Αγρινίου με την συμμετοχή μόνο εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων και σωμάτων ασφαλείας ,λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19.

Στον σχεδιασμό για την αντιπυρική προστασία περιλαμβάνεται ο καθαρισμός των ρεμάτων.των αγροτικών δρόμων ,η ενίσχυση της πυροπροστασίας ,ο αυστηρός έλεγχος των ιδιωτικών οικοπέδων τα οποία οι ιδιοκτήτες του πρέπει και οφείλουν να καθαρίσουν για την αποφυγή τοποθέτησης ή εξάπλωσης πυρκαγιάς

Όπως τόνισε ο κ.Κολοβός ο Δήμος Αγρινίου προχωρά σε εκμίσθωση μηχανημάτων έργων,προσλήψεις εποχικών πυροφυλάκων, και οδηγών για τους αγροτικούς ελκυστήρες.

Ήδη αρκετοί δημότες έχουν προχωρήσει σε καθαρισμό των οικοπέδων τους προστατεύοντας τους ίδιους και τους συμπολίτες τους,ενώ έχει συσταθεί ομάδα από την Πολιτική Προστασία και καθημερινά πραγματοποιεί ελέγχους σε όλο τον Δήμο Αγρινίου.

Στο σημαντικό πρόβλημα με τα ρέματα ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι σε συνεργασία με την Π.Δ.Ε έχει ξεκινήσει ήδη ο καθαρισμός ρεμάτων από πέρυσι ,ενώ κατά την χειμερινή περίοδο δεν παρατηρήθηκε κανένα πλημμυρικό φαινόμενο στην εδαφική ακεραιότητα του Δήμου Αγρινίου/

Οι πολίτες που έχουν εντοπίσει ακάθαρτο οικόπεδο πρέπει να απευθύνονται στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγρινίου δίνοντας πληροφορίες για τον άμεσο εντοπισμό και την επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη.

Όσον αφορά τον καθαρισμό από χόρτα κλαδιά κλπ των υπολοίπων δημοτικών χώρων ,η υπηρεσία δέχεται αιτήματα δημοτών και προγραμματίζει τις εργασίες καθαρισμού ,ενώ σημαντική ενίσχυση στο έργο καθαρισμού θα αποτελέσει ο ανάδοχος, που αναλαμβάνει στις αρχές Ιουνίου.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ.Κολοβός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια