Συνάντηση Μαρίας Σαλμά με τους Προέδρους Συλλόγων Κουρέων – Κομμωτών και Εμπορικών ΣυλλόγωνΜε στόχο την επιστροφή στην καθημερινότητα, με ασφάλεια και υπευθυνότητα, το Σάββατο 2 Μαΐου 2020, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά συγκάλεσε σύσκεψη με αντικείμενο την ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19 και την υπεύθυνη ενημέρωση των Συλλογικών Οργάνων των Εμπορικών Συλλόγων Μεσολογγίου, Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ναυπάκτου, όπως επίσης των Συλλόγων Κομμωτών-τριών Αγρινίου και Ναυπακτίας.
Κατά την ενημέρωση δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες και διευκρινήσεις για τα αναγκαία μέτρα, που θα πρέπει να λαμβάνονται και να τηρούνται  κατά γράμμα στους δημόσιους χώρους από την Δευτέρα 4-5-2020. 
Τα μέτρα αυτά αφορούν τρεις βασικές και σπουδαιότερες παραμέτρους, που είναι κατά σειρά:
Α) Η αυστηρή τήρηση των αποστάσεων δηλαδή η αποστασιοποίηση μεταξύ των ατόμων σε δημόσιους χώρους, τουλάχιστον 1,5 μέτρα ο ένας από τον άλλον.
Β)  Επιμελές και σωστό πλύσιμο των χεριών και απολύμανση
Γ) Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ορισμένους χώρους, όπως, Νοσηλευτικά ιδρύματα, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, Μέσα Μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία ΤΑΧΙ), ανελκυστήρες, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και καταστήματα τροφίμων, όπου διατίθενται τρόφιμα μη τυποποιημένα.
Παράλληλα ενημερώθηκαν οι φορείς ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η διανομή εντύπου  υλικού, από το προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας για την λήψη των παραπάνω  αναγκαίων μέτρων.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, παρόντες ήσαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Θανάσης Μαυρομμάτης, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης. Συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Κομμωτών-τριών Αγρινίου και Πρόεδρος της ομοσπονδίας ΚΟΚΚΚΕ, Μαρία Σωτηροπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτών-τριών Ναυπάκτου και γενική γραμματέας της ΚΟΚΚΚΕ  Ελένη Ελευθεράκη, όπως επίσης οι Πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Αγρινίου, Παναγιώτης Μπεσίνης, Ναυπάκτου Απόστολος Παπαϊωάννου, Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος και Αμφιλοχίας, Βαγγέλης Μολώνης.

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.