ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δημιουργούμε το σαλόνι των ονείρων μας



Το σαλόνι μας, θεωρείται ένα οικογενειακό δωμάτιο μιας και είναι ο χώρος όπου συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια και υποδεχόμαστε τους φίλους μας. Είναι ο χώρος όπου χαλαρώνουμε βλέποντας ταινίες, ακόμα και τρώγοντας. Για τον λόγο αυτό θέλουμε το σαλόνι μας να είναι όμορφα και μοντέρνα διακοσμημένο, ώστε να έχουμε κάθε λόγο να περνάμε όλη μας τη μέρα εκεί.

Πώς μπορούμε να το πετύχουμε αυτό;

Δημιουργούμε χώρο ανάγνωσης:

Αν είμαστε λάτρεις της λογοτεχνίας, τι καλύτερο από το να δημιουργήσουμε μέσα στο σαλόνι μας έναν ξεχωριστό χώρο για ανάγνωση! Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια βιβλιοθήκη στο στυλ που μας ταιριάζει, μια αναπαυτική πολυθρόνα και ένα μικρό τραπεζάκι για να έχουμε κοντά μας τον καφέ μας.

Εκμεταλλευόμαστε το ύψος:

Αν το σαλόνι μας έχει ψηλό ταβάνι μπορούμε να τοποθετήσουμε έναν εντυπωσιακό πολυέλαιο ή ακόμα και να δημιουργήσουμε διάφορα επίπεδα με τη χρήση γυψοσανίδας και να τοποθετήσουμε κάτω από αυτήν κρυφό φωτισμό. Τα βράδια θα καταφέρουμε να έχουμε μια μοναδική και πρωτότυπη ατμόσφαιρα.

Καθίσματα άλλου τύπου:

Μια πολύ όμορφη επιλογή για το σαλόνι μας, εκτός από τα βασικά έπιπλα, είναι να επενδύσουμε και σε διάφορα σκαμπό και πουφ. Οι λύσεις αυτές όχι μόνο προσφέρουν άνεση, αλλά ταυτόχρονα μπορούν εύκολα να απογειώσουν το στυλ της διακόσμησης του χώρου μας.
Άφθονα χρώματα:

Πολλές φορές, φοβόμαστε να βάλουμε πολλά χρώματα μέσα σε έναν χώρο. Φυσικά, είναι κάτι που αν το αποφασίσουμε, πρέπει να γίνει με προσοχή, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό. Με μια καλή καθοδήγηση λοιπόν θα μπορέσουμε να εντάξουμε και να συνδυάσουμε τα αγαπημένα μας χρώματα και μοτίβα στο σαλόνι μας, δημιουργώντας έναν χώρο που θα αναδεικνύει 100% την προσωπικότητά μας.

Αποθηκευτικοί χώροι:

Συνηθίζεται τα σαλόνια να μην έχουν αποθηκευτικούς χώρους, αφού συνήθως ο χώρος καταλαμβάνεται από έπιπλα όπως οι καναπέδες και τα τραπέζια. Θα μπορούσαμε όμως εύκολα και με στυλ να επιλέξουμε ένα μικρό έπιπλα με συρτάρια, πάνω στο οποίο μπορούμε να αφήνουμε και τα κλειδιά μας ή το τηλέφωνό μας, ενώ ταυτόχρονα τα συρτάρια του θα μας βοηθήσουν να αποθηκεύσουμε αντικείμενα που δεν χρησιμοποιούμε συχνά.

Έτσι λοιπόν, με απλές αλλαγές μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σαλόνι όπως το έχουμε ονειρευτεί, όχι μόνο με στυλ, αλλά και με ανέσεις που θα κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη. Εξάλλου, είναι σημαντικό οι χώροι του σπιτιού μας να μας κάνουν να αισθανόμαστε άνετα, να μην μας κουράζουν και να είναι πρακτικοί.

Μάλιστα, τη σημερινή εποχή έχουμε την τύχη να υπάρχουν αμέτρητες επιλογές στην αγορά, οι οποίες θα μας βοηθήσουν να διαρρυθμίσουμε το σπίτι μας και το κάθε δωμάτιο ξεχωριστά.
Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ορίσουμε το στυλ που θέλουμε να ακολουθήσουμε και να σκεφτούμε πρακτικά, ώστε να δημιουργήσουμε τέλειους χώρους για χαλάρωση.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια