ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιουνίου ,από το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου

Εργατικό Κέντρο Αγρινίου:Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη ...

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α συνεδρίασε την Τετάρτη 3 Ιούνη . Αφού εκτίμησε τη δράση του όλο το προηγούμενο διάστημα  , εν μέσω πανδημίας,  έκρινε  ότι  με τις πρωτοβουλίες που πήρε   είχε  θετική συμβολή στην ανάδειξη των προβλημάτων συνολικά στο χώρο της υγείας  , στην ανάδειξη των προβλημάτων για τους εργαζόμενους  που δε σταμάτησαν την εργασία τους  και  στις διεκδικήσεις  για άνεργους και εργαζόμενους .

Αποκορύφωμα αυτής της δράσης ήταν ο εορτασμός της επετείου  της 1ης του Μάη  με απεργία  και συγκέντρωση  στην κεντρική πλατεία με υποδειγματικό τρόπο, με πειθαρχημένη απειθαρχία , παίρνοντας όλα τα μέτρα  ατομικής προστασίας και  με κεντρικό σύνθημα Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός να μην πληρώσει ξανά ο λαός, ενάντια στις επιδιώξεις της κυβέρνησης   της Ν.Δ.  να  μεταφέρει τον εορτασμό  μια εβδομάδα αργότερα .

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  έκρινε ότι  η επίθεση  από κυβέρνηση – εργοδοσία  θα ενταθεί  και θα  χρειαστεί άμεσα  οργανωμένη απάντηση  για να μην περάσουν  τα σχέδιά τους.    Κυβέρνηση- κόμματα  ευρωμονόδρομου – Ε.Ε. και επιχειρηματικοί όμιλοι    έχουν σα στόχο  να ρίξουν τα βάρη  πάλι στο λαό  και τους εργαζόμενους .

 Με σύνθημα   « πληρώσαμε πολλά να μην πληρώσουμε ξανά, να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία»  Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα  και συνδικάτα οργανώνουν   συλλαλητήρια σ’ όλη τη χώρα  Πέμπτη  11 Ιούνη  .

Στην περιοχή μας  καλούμε  όλους τους εργαζόμενους,   ιδιωτικού και δημόσιου τομέα , άνεργους , συνταξιούχους , μικρομεσαία αγροτιά , τους  ΕΒΕ , όλους τους εργαζόμενους στις δομές υγείας  να δώσουμε αγωνιστικό  μαζικό, μαχητικό  « παρών» στο συλλαλητήριο που οργανώνει το Ε.Κ.Α   στις 7:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Τέλος το Δ.Σ.  του Ε.Κ.Α. καταδικάζει και καταγγέλλει  στο λαό της περιοχής  τη δολοφονία  του Αφροαμερικανού  Τζορτζ Φλόιντ  από αστυνομικό  στις Η.Π.Α.  που έρχεται  να προστεθεί  στη λίστα  των ατέλειωτων θυμάτων  αστυνομικής  και ρατσιστικής  βίας  στις Η.Π.Α.

Εκφράζει την  αλληλεγγύη του στον Αμερικανικό λαό  που αγωνίζεται  να αναπνέει από την βαρβαρότητα  του σάπιου  καπιταλιστικού  συστήματος   ενάντια στο ρατσισμό, στη βία, την καταστολή  , την φτώχεια, την ανεργία .

Έχουν  μεγάλες ευθύνες  όλοι αυτοί  που στηρίζουν  τις επιλογές των Η.Π.Α. –ΝΑΤΟ ( Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ κ.α.)  και τους θεωρούν συμμάχους  της χώρας μας , αυτούς που μακελεύουν  τους λαούς  και θέλουν  να  εμπλέκουν τη χώρα  μας  στους επικίνδυνους  σχεδιασμούς τους  στην περιοχή , στηρίζοντας απροκάλυπτα  τις προκλήσεις της Τουρκίας .

Με την οργάνωση και τον αγώνα μας  έχουμε τη δύναμη να τους  χαλάσουμε τα σχέδια , ισχυροποιώντας τα σωματεία  μας , δυναμώνοντας  της συμμαχία μας με τ’ άλλα λαϊκά στρώματα.

ΤΟ Δ.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια