ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ιερά Παράκληση για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις σε Ναούς της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας


Η έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων έγινε σήμερα, 15η Ιουνίου 2020.

Σε πολλούς Ι. Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αυτές τις ημέρες τελείται ο
Παρακλητικός Κανόνας προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώ αναπέμπονται δεήσεις για την ενίσχυση και τον φωτισμό των μαθητών της Γ’ Λυκείου που διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, χοροστάτησε στην Ιερά Παράκληση που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, το μεσημέρι της Κυριακής 14 Ιουνίου.
Στην Παράκληση συμμετείχαν αρκετοί μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι έσπευσαν να ζητήσουν την χάρη της Παναγίας μας και να ενισχυθούν στον αγώνα των εξετάσεων. Παρόντες και πολλοί γονείς με την δική τους αγωνία.
Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στα παιδιά ως Ευλογία την εικόνα του Χριστού και ευχήθηκε ολόψυχα να επιτύχουν τους στόχους τους. Τόνισε όμως ιδιαίτερα, πως δεν κρίνεται το πάν στη ζωή τους από αυτές τις εξετάσεις. Προέτρεψε όλους και όλες να έχουν εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, να κάνουν με συνέπεια την προσπάθειά τους, ενώ και αν ακόμα αποτύχουν να μην ξεχνούν ότι ο Θεός θα είναι δίπλα τους. Πάντοτε Εκείνος είναι έτοιμος να τους βοηθήσει στην ζωή τους και να τους επιδείξει δρόμους σταδιοδρομίας και επιτυχίας, αρκεί να παραμένουν με σταθερότητα μέσα στην Εκκλησία.

















Εκ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας
της Ιεράς Μητροπόλεως

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια