Δήλωση Σπ.Λιβανού για την μη επανίδρυση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών

Επιστολή Σπήλιου Λιβανού, στην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ...

Με λύπη μου ενημερώθηκα αναφορικά με το ζήτημα του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, ότι δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία επανίδρυσής του.

Από την πρώτη στιγμή τάχθηκα υπέρ του δίκαιου αιτήματος επανίδρυσης του εν λόγω Τμήματος, αφού ενώ είχε λάβει θετική αξιολόγηση από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση καταργήθηκε με τον νόμο 4610/2019 πέφτοντας «θύμα» της έλλειψης πολιτικής για την παιδεία της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, αναγνωρίζοντας το εσφαλμένο της κατάργησης, προέβη σε κοινό ανακοινωθέν, ήδη από τον Ιανουάριο 2020, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τις αρμόδιες Δημοτικές Αρχές με το οποίο ζητείται εκ νέου η επανίδρυση του Τμήματος.

Προς τον σκοπό αυτόν, όλο το προηγούμενο διάστημα, βρισκόμουν σε επαφή με τα μέλη ΔΕΠ και τους φοιτητές του Τμήματος καθώς και σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας. Επιπρόσθετα, προσπάθησα να επικοινωνήσω με την Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Πατρών τόσο τηλεφωνικά όσο και αποστέλλοντάς της σχετικές επιστολές, τις οποίες και δημοσιοποιώ με το παρόν, δυστυχώς χωρίς καμία ανταπόκριση.

Ο ρόλος της Πρυτανείας καθίσταται κομβικός, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για την εκκίνηση των απαραίτητων διαδικασιών συνιστά η αποστολή του φακέλου από το Πανεπιστήμιο προς την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Δυστυχώς ουδεμία απάντηση έχω λάβει έως σήμερα.

Καθώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την ουσιαστική επανίδρυση του Τμήματος να συμπεριληφθεί στις λίστες των μηχανογραφικών δελτίων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και τα χρονικά όρια πλέον έχουν περιοριστεί δραματικά, απευθύνω ύστατη έκκληση προς την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και όλους τους συναρμόδιους φορείς να σπεύσουν, για να μη χαθεί μια πολύτιμη ευκαιρία για την Αιτωλοακαρνανία, το Αγρίνιο και τους νέους μας, τους οποίους έχουμε ευθύνη να στηρίξουμε και να εφοδιάσουμε με τις απαραίτητες γνώσεις για το μέλλον.  
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.