ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο :Σύσκεψη για τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων της Αιτ/νιας ,κάλεσμα στο συλλαλητήριο



Η ΟΑΣ Αιτ/νιας και ο Αγροτικός Σύλλογος Καινούριου Διοργανώνουν Σύσκεψη,
την Παρασκευή 12 Ιουνίου στην πλατεία Καινούριου και ώρα 8 το απόγευμα. Θέμα της σύσκεψης τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού .

Συγκεκριμένα σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει οι παραγωγοί ελιάς καλαμών στο νομό, οι όποιες ποσότητες πουλήθηκαν την φετινή χρονιά πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής.

Ενώ μεγάλες ποσότητες βρίσκονται στους κάδους σε μια προσπάθεια των παραγωγών να διεκδικήσουν καλύτερες τιμές για να επιβιώσουν .

Εξαιτίας του κορωνοϊου, το καρτέλ των έμπορων, των εισαγωγών, η απορρόφηση είναι μηδενική.

Αυτή η άσχημη κατάσταση έχει οδηγήσει τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση δεν έχουν την δυνατότητα να φροντίσουν τα λιοστάσια για τη νέα παραγωγή. Και σα να μην έφτανε αυτό είχαμε καταστροφή στην καρπόδεση από τον καύσωνα 15-19 Μαΐου που έδωσε την χαριστική βολή.

Στην ίδια τραγική κατάσταση βρίσκονται και οι παραγωγοί ελαιολάδου αφού το προϊόν πουλιέται σε εξευτελιστικές τιμές .Σε αδιέξοδο βρίσκονται και οι χιλιάδες κτηνοτρόφοι του νομού που πουλούν γάλα και κρέας σε πολύ χαμηλές τιμές κάτω από το κόστος παραγωγής.

Τεράστιες ζημίες έχουν υποστεί και οι παραγωγοί μηδικής που είχαν κομμένη την παραγωγή στο χωράφι και από την έντονη βροχόπτωση 5-6 Ιουνίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

Μπροστά σε αυτή την άσχημη κατάσταση και την προκλητική στάση της κυβέρνησης να πάρει μέτρα στήριξης για όσους έχουν πληγεί έναν δρόμο έχουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού να διεκδικήσουν με αγώνες μέτρα για την επιβίωση τους.

-Οικονομική στήριξη σε όσους αγρότες και κτηνοτρόφους έχουν πληγεί το προηγούμενο διάστημα, κάλυψη του χαμένου εισοδήματος σε όλους όσοι τα προϊόντα τους έχουν πληγεί.

-Να εξασφαλιστούν κατώτατες εγγυημένες τιμές για την βρώσιμη ελιά, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής, να επιτρέπουν την επιβίωση των παραγωγών και τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας.

Να εξασφαλιστεί η απορρόφηση της παραγωγής που έχει σταματήσει.

-Αναγγελία ζημιάς από τους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ και Άμεση καταγραφή των ζημιών. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε  να αποζημιώνει αγρότες και κτηνοτρόφους για όλα τα φυσικά φαινόμενα και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο

Καλούμε επίσης στο συλλαλητήριο που διοργανώνει  το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στο Αγρίνιο.

Μαζί με τους συμμάχους μας εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους των πόλεων δίνουμε μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια