Δήμος Αγρινίου :Επικαιροποίηση έργων προϋπολογισμού 55.097.000


Στην επικαιροποίηση έργων προϋπολογισμού 55.097.000 ευρώ της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο.
Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριου Φαρμάκη και της Προϊσταμένης της Διαχειριστικής Αρχής Άλκ. Σταθοπούλου ο Δήμαρχος Αγρινίου έκανε αναλυτική αναφορά στα έργα που ήδη εγκρίθηκαν και υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και περιέγραψε τα έργα που υποβλήθηκαν προς ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».


Ο Γιώργος Παπαναστασίου αναφερόμενος στο πρόγραμμα δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αλλάζουμε την πόλη με γρήγορους ρυθμούς. Μέρα με τη μέρα, έργο με το έργο, δημιουργούμε το Αγρίνιο που αξίζουμε. Ανεβάσαμε ταχύτητες και «τρέξαμε» το ΒΑΑ τριπλασιάζοντας τα έργα που θα εκτελεστούν άμεσα. Υποβάλαμε ώριμες προτάσεις έργων, με σεβασμό στα κριτήρια του προγράμματος, προκειμένου να απορροφήσουμε το ταχύτερο δυνατό τα κονδύλια και να υλοποιήσουμε αναγκαία έργα για τους πολίτες. 

Δεν αφήσαμε καμία ευκαιρία να χαθεί, καμία δημιουργική δυνατότητα να μην την αξιοποιήσουμε. Η πίεση μας είναι διαρκής και αποδίδει καρπούς. Με μεγάλη ικανοποίηση παρουσιάζουμε ένα σπουδαίο σύνολο έργων εμβληματικής αξίας. Το Αγρίνιο σήμερα είναι ένας δήμος που μπορεί να οραματίζεται το μέλλον του με σιγουριά και αισιοδοξία. Σχεδιάσαμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που αποδείχτηκε απολύτως ρεαλιστικό.


Παρουσιάζουμε έργα που, όχι μόνο, αναβαθμίζουν την καθημερινότητα αλλά δίνουν προστιθέμενη αξία στην ποιότητα ζωής των πολιτών με περιβαλλοντικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα. Τα έργα προϋπολογισμού 55.097.000 ευρώ έχουν συνδυαστεί με έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο. Με την προσθήκη των πράξεων αυτών δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο δίκτυο πεζοδρόμων, ανάπλασης και αξιοποίησης σημαντικών κτιρίων της πόλης, αποδίδεται περισσότερος χώρος στον πολίτη, η πόλη γίνεται πιο φιλική για τα ΑΜΕΑ, προστίθεται νέος χώρος πολιτισμού με τη δημιουργία ανοικτού θεάτρου και αναδεικνύονται οι φυσικές ομορφιές της πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής».Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την επικαιροποίηση του καταλόγου πράξεων Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Αγρινίου που θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.