ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο: Συγκέντρωση του ΚΚΕ στη κεντρική πλατεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις


Με πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αγρίνιο την οποία διοργάνωσε η  η Τομεακή Οργάνωσης Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ ,στην κεντρική πλατεία της πόλης  ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση.

Στη συγκέντρωση μίλησε ο Παναγιώτης Σταθελάκης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στους ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι με το νομοσχέδιο “μπαίνει τάξη” στην ταλαιπωρία του λαού εξαιτίας διαδηλώσεων “μικρών και ολιγάριθμων ομάδων” δεν είναι παρά ένα άθλιο “προπέτασμα καπνού”.


Στην πραγματικότητα, με τις ρυθμίσεις μπαίνει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία.

Η  ανακοίνωση ανέφερε :

«Καταδικάζουμε το απαράδεκτο νομοθετικό τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και που επιδιώκει τη συκοφάντηση και ποινικοποίηση των λαϊκών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων.

Είναι ένα νομοσχέδιο που ουσιαστικά θέτει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Είναι ένα νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας, αυταρχισμού και καταστολής.

Το νομοσχέδιο αποτελεί έναν επιπλέον σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα μέτρων έντασης της κρατικής τρομοκρατίας, του αυταρχισμού και της καταστολής, που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις -με τη σημερινή να προχωράει παραπέρα- για να στηρίξουν την επίθεση του κεφαλαίου σε βάρος των εργατικών-λαϊκών αναγκών.

Είναι όμως βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι αυτό το χουντικής έμπνευσης κατασκεύασμα θα εφαρμοστεί και, πολύ περισσότερο, θα νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση. Το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα θα το ακυρώσει στην πράξη, όπως έκανε και στο παρελθόν με παρόμοιους νόμους που θέλανε να βάλουν στο γύψο τη λαϊκή διεκδίκηση.

 foto :agriniosite.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια