ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου για την υποβάθμιση του Κ.Υ Θέρμου



Η δημοτική αρχή Θέρμου   στηρίζει  με κάθε μέσο  την λειτουργία  των δομών υγείας  και κυρίως  του Κέντρου Υγείας Θέρμου , που αποτελεί την πλέον οργανωμένη υγειονομική μονάδα στην ορεινή Τριχωνίδα.

Επανειλημμένα  ο δήμος προέβη  σε συντήρηση  του κτηρίου  και των εγκαταστάσεων , αλλά συνέβαλε  και με προμήθεια υλικών  στην καλύτερη λειτουργία του . Επίσης ,  με υπομνήματα , αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου , αλλά και προσωπικές επισκέψεις του δημάρχου  αιτηθήκαμε  την στελέχωση  σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό , προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν το ύψιστο αγαθό της υγείας .

Τις τελευταίες εβδομάδες  παρατηρείται ένας διαγκωνισμός πολιτικών παραγόντων του Νομού , οι οποίοι  με νοοτροπία «πολιτευτών δεκαετίας του 1960»  και αναβίωση  του «κατόπιν ενεργειών μου» ερήμην  των πολιτών , της δημοτικής αρχής  και της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Θέρμου , επιχειρούν στο παρασκήνιο  να αφαιρέσουν  το ασθενοφόρο όχημα  και να το « δωρίσουν»  σε άλλο Κέντρο Υγείας του Νομού , αφήνοντας τον πληθυσμό της περιοχής μας  χωρίς  ελπίδα φροντίδας σε περίπτωση ανάγκης .

Προφανώς οι ίδιοι φρόντισαν νωρίτερα να ανακαλέσουν  τον Νοσηλευτή που είχε επαγγελματικό δίπλωμα και ασκούσε καθήκοντα οδηγού και να ματαιώσουν την πρόσληψη δυο επικουρικών οδηγών  και δυο  ατόμων πληρώματος ,  προκειμένου να παρουσιάσουν το ασθενοφόρο όχημα ως  ανενεργό για να το  διαθέσουν  ως «κομματικό λάφυρο» .

Ως εδώ όμως !
Καλούμε τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια άμεσα να προχωρήσει στην στελέχωση  με προσωπικό του Κέντρου Υγείας Θέρμου  με  οδηγούς και πλήρωμα ασθενοφόρου .

Συγκαλούμε  εκτάκτως το δημοτικό  συμβούλιο   για να χαραχθεί ενιαία στάση   απέναντι στην επικίνδυνη τακτική  υποβάθμισης του Κέντρου Υγείας Θέρμου .

Τέλος , προειδοποιούμε ως δημοτική αρχή, ότι μαζί με τους πολίτες  θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα  όλων  για πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας  ,  χωρίς καμία έκπτωση  του ανεξάρτητου  αυτοδιοικητικού μας   ρόλου .

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Θέρμου .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια