ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο :Ανακοινώθηκε η Ανάπλαση του κεντρικού ρέματος (ηχητικό)


Συνεδρίασε χθες το απόγευμα εκτάκτως το Κοινοτικό Συμβούλιο Καινουργίου με μοναδικό θέμα συζήτησης την αξιοποίηση και διαχείριση του κεντρικού ρέματος Καινουργίου.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Μαυρομμάτης ,ο Γενικός Διευθυντής Εσωτερικής Λειτουργίας της Π.Δ.Ε Κωνσταντίνος Κόλλαρης και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης.


Αρχικά σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο κ.Κόλλαρης


ο οποίος χαρακτηριστικά είπε ότι το ρέμα θα μετατραπεί σε ένα ωραίο ποτάμι ,ενώ στην συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Καινουργίου Βασίλης Καραγκούνης


 ο οποίος χαρακτήρισε καλή ημέρα για το χωριό την σημερινή ημέρα αφού θα ανακοινωθούν καλά νέα και θα υλοποιηθεί ένα όνειρο αρκετών δημοτών (και δικό το)και έδωσε τον λόγο στον κ.Μαυρομμάτη.

Όπως είπε ο Αντιπεριφερειάρχης


η προσπάθεια είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον Δήμο Αγρινίου με την Κοινότητα Καινουργίου ώστε να βρεθεί η χρηματοδότηση και να γίνει ανάπλαση του ποταμού στα πλαίσια των έργων Αστικής Ανάπτυξης που "τρέχει" ο Δήμος Αγρινίου ώστε να ομορφύνει και να αναβαθμιστεί η περιοχή του Καινουργίου.

Διευκρίνισε ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει το έργο και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Αγρινίου.

Ακολούθησε η ενημέρωση από τον κ.Τζιώλη


 ο οποίος έκανε λόγο για ένα πολύ μεγάλο έργο Αστικής Ανάπλασης στην περιφέρεια του Δήμου Αγρινίου με την χρηματοδότηση της Π.Δ.Ε ,με το σενάριο να περιλαμβάνει και το Καινούργιο.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκινάει τώρα και πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή με προσοχή και ταχύ ρυθμό ,ώστε να εκπονηθούν οι μελέτες ,να αδειοδοτηθούν τα έργα και να ξεκινήσουν το δυνατό συντομότερο.

"Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί , ο Δήμος υλοποιεί και ο Δημότης απολαμβάνει "είπε χαρακτηριστικά.
Στο επόμενο στάδιο θα γίνει συζήτηση με ντόπιους πολιτικούς μηχανικούς που μπορούν να βοηθήσουν στη εκπόνηση της σχετικής μελέτης ,έτσι ώστε οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να βοηθηθούν και να εκτελέσουν το έργο σύντομα.
Κλείνοντας ο κ.Κόλλαρης διευκρίνισε ότι πρέπει να εκπονηθεί άμεσα η μελέτη να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ώστε το προϊόν της μελέτης να μπορέσει να μετατραπεί σε έργο με το όποιο κόστος να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια,ενώ ο κ.Μαυρομμάτης τόνισε ότι όπως του είπε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας το κόστος θα είναι αυτό που θα "δείξει" η μελέτη.

Ακολούθησε συζήτηση όπου αναφέρθηκε ότι στην συγκεκριμένη αστική ανάπλαση του ρέματος στο Καινούργιο θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η δημιουργία πεζόδρομου ,ποδηλατόδρομου ,τοποθέτηση παγκακιών και ότι η μελέτη υποδείξει.

Ένα έργο το οποίο δεν θα αφορά μόνο τους κατοίκους του Καινουργίου αλλά θα αποτελεί και εύκολη πρόσβαση για το Αγρίνιο προς την λίμνη Τριχωνίδα.

Ουσιαστικά επρόκειτο για την ανάπλαση του ρέματος από την Δημοτική Παιδική χαρά μέχρι τις εκβολές στην λίμνη ,μήκους περίπου 2 χλμ.



Συζητήθηκαν επίσης και θέματα για την λειτουργία του ΤΟΕΒ Καινουργίου και τα προβλήματα που προέκυψαν μετά και την νέα κλοπή μοτέρ,αξίας 15.000 ευρώ περίπου.
"Το Καινούργιο γίνεται Καινούργιο" ήταν η ατάκα του Νεκτάριου Φαρμάκη που μετέφερε ο κ.Μαυρομμάτης.





Ακούστε αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν στο Συμβούλιο από την live μετάδοση του kainourgiopress.

Νότης Ρεντίφης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια