ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συμμαχία Πολιτών :Πάρκο Αγρινίου, ο Γολγοθάς φτάνει στο τέλος του!!!






Οι αδελφοί Παπαστράτου εκτός από τα άλλα σπουδαία ευεργετήματα για την πόλη μας, οραματίστηκαν από πολύ νωρίς και δημιούργησαν το πολυτιμότερο για την κοινωνία έργο τους, το Παπαστράτειο Πάρκο που αποτελεί την «ανάσα» και το «οξυγόνο» του Αγρινίου.
Πρωτοπόροι, όπως ήταν σε όλα, συνειδητοποίησαν έναν αιώνα πριν αυτό που σήμερα ονομάζεται Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και το έκαναν πράξη με τα έργα που πρόσφεραν στην πόλη και τους συμπολίτες τους.
Το 1947 δώρισαν το Πάρκο στον Δήμο Αγρινίου ο οποίος ανέλαβε την υποχρέωση όχι μόνο να το διατηρεί σε άριστη κατάσταση αλλά και να το βελτιώνει «…μηδεμιάς φειδόμενος δαπάνης…» όπως αναφέρεται.
Γενιές και γενιές Αγρινιωτών μεγάλωσαν στο Πάρκο και περπάτησαν στα δρομάκια του. Έγινε το σημείο συνάντησης και αναφοράς της πόλης μας.
Δυστυχώς τις τελευταίες δυο δεκαετίες το Πάρκο εγκαταλείφθηκε στην τύχη του.
Ειδικά τα τελευταία επτά χρόνια βρίσκεται στην τραγική κατάσταση που γνωρίζουμε όλοι βιώνοντας τον δικό του Γολγοθά.
Και ευτυχώς που δεν ζουν οι Παπαστραταίοι για να δουν την κατάντια αυτού που με τόσο κόπο και μεράκι δημιούργησαν.
Όσοι με τις ενέργειες ή τις παραλείψεις τους έφεραν το Πάρκο και το κρατάνε έως σήμερα σε αυτή την κατάσταση έχουν τεράστιες ευθύνες που καταμερίζονται σε όλους όσους άσκησαν εξουσία αυτά τα χρόνια.
Θα είναι λάθος όμως αυτή την ώρα να επικεντρωθούμε σε αυτές.
Άλλωστε οι πολιτικές ευθύνες, καλώς ή κακώς, καταλογίστηκαν από τους Δημότες του Αγρινίου στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.
Είναι η ώρα να επικεντρωθούμε στο Πάρκο που όλα δείχνουν ότι ο Γολγοθάς του φτάνει στο τέλος του.
Η πρόταση ανάπλασης του Πάρκου που παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει προϋπολογισμό 2.357.000 ευρώ και προβλέπει μια ήπια παρέμβαση χωρίς να αλλοιώνει την φυσιογνωμία του.
Επιπλέον προβλέπεται ως ξεχωριστό έργο η επανάχρηση του Δημοτικού Περίπτερου ως πολυχώρος πολιτιστικών δράσεων και αναψυχής με προϋπολογισμό 2.740.000 ευρώ.
Και τα δυο ταυτίζονται απολύτως και με τη δική μας πρόταση της «ήπιας ανάπλασης» που ως «Συμμαχία Πολιτών» είχαμε εκφράσει επανειλημμένως κατά την προεκλογική περίοδο.
Σημειολογικά και θέλοντας να αναδείξουμε την σπουδαιότητα του έργου για την πόλη μας ανακοινώσαμε από το χώρο του Πάρκου τους υποψηφίους της παράταξης μας.
Για αυτό και είναι μεγάλη η ικανοποίηση και η χαρά που επιτέλους το έργο προχωράει με αυτό τον τρόπο.
Χρειάστηκε όμως να περάσουν επτά ολόκληρα χρόνια, να εκπονηθούν τρεις διαφορετικές μελέτες και να φύγουν από τα ταμεία του Δήμου κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να δούμε φως στο τούνελ.
Κι έπειτα κάποιοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται για ποιό λόγο αυτός ο ευλογημένος από τη φύση τόπος βρίσκεται μονίμως στις τελευταίες θέσεις σε όλους τους οικονομικούς και αναπτυξιακούς δείκτες.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια