ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Τροποποιήσεις στον κανονισμό για τους πεζόδρομους πέρασαν από το Δημοτικό Συμβούλιο


Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά την χθεσινή συνεδρίαση του πέρασε κατά πλειοψηφία την συμπλήρωση – τροποποίηση   του κανονισμού λειτουργίας πεζοδρόμων και οδών, ήπιας κυκλοφορίας του Δήμου Αγρινίου

Ειδικότερα το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος Μ.Σκορδόπουλος  ο οποίος ανακοίνωσε ότι στο εξής θα εξαιρούνται της απαγόρευσης  τα οχήματα των χρηματαποστολών, ενώ θα επιτρέπεται και η διέλευση των οχημάτων των πελατών των ξενοδοχείων που εδρεύουν στον πεζόδρομο για μικρής διάρκειας στάσης προκειμένου να παραδώσουν ή να παραλάβουν τις αποσκευές τους. Επίσης αλλαγές θα υπάρξουν και στις ώρες φορτοεκφόρτωσης και θα επιτρέπεται από τις 7:00π.μ.-9:30π.μ. και από 14.00 έως και ώρα 17.30 για όλες τις ημέρες εξαιρούμενων των Κυριακών και Αργιών

Ακόμη επιτρέπεται η κίνηση οχημάτων τροφοδοσίας καταστημάτων μικτού βάρους μέχρι τεσσάρων (4) τόνων καθώς και των οχημάτων που ανήκουν σε μόνιμους κατοίκους και ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές καταστημάτων, απαγορευμένης αυστηρά της στάθμευσης και επιτρεπόμενης μόνο μικρής διάρκειας στάσης για φορτοεκφόρτωση.

Οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επαγγελματίες-εκμεταλλευτές εμπορικών καταστημάτων ή καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να εφοδιαστούν με ειδική γραπτή άδεια από το Δήμο.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την χορήγηση της προαναφερόμενης άδειας για τους επαγγελματίες είναι:

Έναρξη επιχείρησης
Θεωρημένο ακριβές αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος της/του δικαιούχου.
Για του μόνιμους κατοίκους:

Ε1
Λογαριασμός εταιρείας κοινής ωφέλειας
Θεωρημένο ακριβές αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος της/του δικαιούχου
Η Λαϊκή Συσπείρωση  ψήφισε  λευκό , με τον Τίμο Παπανικολάου να εκφράζει τις  επιφυλάξεις του για την επέκταση των πεζοδρόμων ενώ  επιφυλάξεις εκφράστηκαν από τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Ζώη αναφορικά με το ωράριο φορτοεκφόρτωσης, επισημαίνοντας ότι έτσι όπως είναι διαμορφωμένο δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία της πόλης επισημαίνοντας παράλληλα ότι όποιες προτάσεις έγιναν από την αντιπολίτευση δεν έχουν ληφθεί υπόψιν από την δημοτική αρχή.

Από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Καψάλης όπως και ο Γιώργος Καραμητσόπουλος εξέφρασαν την άποψη ότι ο κανονισμός δεν είναι σαφής με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση. Ειδικότερα ο κ.Καψάλης ανέφερε πως οι τροποποιήσεις που έρχονται είναι μια δικαίωση για την παράταξή του, η οποία με πρόσφατη ανακοίνωση μιλούσε για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις-πεζοδρομήσεις χωρίς κανένα σχεδιασμό και διαβούλευση και παράλληλα επισήμανε πως ενώ ο δήμαρχος σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των ταξί της πόλης ανέφερε ότι επιτρέπεται η διέλευση αυτό δεν αναφέρεται στον κανονισμό και αναρωτήθηκε τελικά τι ισχύει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την  πρόταση της δημοτικής αρχής διαφοροποιήθηκε στην τοποθέτησή του ο Αντιδήμαρχος κ.Ζαρκαβέλης υποστηρίζοντας “οι πεζόδρομοι είναι για τους πεζούς και με έκπληξη ακούω να μπαίνουν μέσα τα ταξί, τα ντελίβερι , πρόσβαση των επισκεπτών στα ξενοδοχεία. Αυτός είναι πεζόδρομος; Δηλαδή εγώ που θα είμαι με τα παιδιά μου στον πεζόδρομο θα προσέχω την χρηματαποστολή , το ταξί, τον ντελιβερά, το λεωφορείο που πάει στο ξενοδοχείο” αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε πως το θέμα έτσι όπως εισήλθε  στο δημοτικό συμβούλιο  δεν έχει νόημα να γίνεται συζήτηση!

Στον κ.Ζαρκαβέλη απάντησε ο κ.Καψάλης λέγοντας του ότι “αυτές   τις απορίες  κ.Ζαρκαβέλη θα πρέπει να τις εμφράσσεται στον κ.Δήμαρχο και όχι σε μας, δεν είπαμε εμείς για τα ταξί ο κ.δήμαρχος είπε”

πηγή:agriniosite.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια