ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

AHEPA CUP 2020: Στην Αθήνα το κύπελλο του πρωταθλητή με limit up συμμετοχών και ποιότητας




Με ρεκόρ σε αριθμό συμμετοχών, ποιότητα και αγωνιστικό θέαμα ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Αυγούστου το τουρνουά μικτών ομάδων “AHEPA CUP 2020” Beach Volleyball tournament στη Ναύπακτο. Συνολικά 29 ομάδες (58 αθλητές) από Αθήνα, Πάτρα, Πύργο, Μεσολόγγι, Γιάννενα και φυσικά τη Ναύπακτο διεκδίκησαν το Κύπελλο του πρωταθλητή σε ένα τουρνουά- θεσμό για την πόλη, που κάθε χρόνο εμφανίζεται καλύτερο και πιο δυνατό. Μετά από ένα τριήμερο αμφίρροπων αγώνων με 43 παιχνίδια, στον τελικό αναδείχθηκαν πρωταθλητές το ζευγάρι Σωτηρίου Μαρία/ Παπούλιας Ορέστης από την Αθήνα, που επικράτησαν των Πατρινών Ζήκου Κωνσταντίνα/ Δασκαλόπουλου Φάνη, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Μπαλδώκα Ευανθία/ Παπαϊωάννου Μιχάλης επίσης από την Αθήνα. Το τουρνουά διεξήχθη βάσει συγκεκριμένου υγειονομικού πρωτοκόλλου ασφαλείας, λόγω των γνωστών προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ενώ ο τελικός μεταδόθηκε σε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση από την ομάδα του Δημήτρη Ιωάννου με το σχολιασμό του αθλητικογράφου Γιώργου Μπανιά.


Είναι γνωστή η AHEPA ως η μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση ομογενών με έδρα στις ΗΠΑ και γνωστό το έργο της με δωρεές στην Ελλάδα (Νοσοκομείο AHEPA Θεσσαλονίκη, πτέρυγα AHEPA νοσοκομείου Ευαγγελισμός Αθήνα κλπ). Αυτό που ίσως δεν είναι γνωστό είναι ότι το μοναδικό της αθλητικό event για την Ελλάδα και την Ευρώπη είναι το “AHEPA CUP” και διοργανώνεται από το τοπικό τμήμα της Ναυπάκτου κάθε καλοκαίρι. Το εν λόγω τουρνουά τυγχάνει αξιόλογης προβολής και στο εξωτερικό (π.χ. μέσα κοινωνικής δικτύωσης AHEPA στις ΗΠΑ, διεθνές περιοδικό AHEPAN, Εθνικός Kήρυκας Νέας Υόρκης κλπ) βγάζοντας έτσι το καλύτερο πρόσωπο της πόλης προς τα έξω.

Φέτος ήταν η 7η χρονιά και παρά τις δυσκολίεςπραγματοποιήθηκεμε κάθε επισημότητα, αφού ήταν εγκεκριμένη διοργάνωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με συνδιοργανωτές το Δήμο Ναυπακτίας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον αθλητικό σύλλογο “Ομόνοια Ναυπάκτου”. Ετσι μετά την φετινή ακύρωση των επίσημων τουρνουά beach volley της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης λόγω του κορωνοϊού, το μικτό τουρνουά ”AHEPA CUP 2020” κράτησε ψηλά τη σημαία των αθλητικών εκδηλώσεων στη Ναύπακτο με άλλη μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση,

Στο αθλητικό κομμάτι το AHEPA CUP ξεκίνησε την Παρασκευή 31 Ιουλίου με 13 προκριματικούς νοκ-άουτ αγώνες, ώστε από τις 29 ομάδες να προκύψουν οι 16 καλύτερες του τελικού ταμπλό οι οποίες συνέχισαν με σύστημα διπλού αποκλεισμού μέχρι τον τελικό. Πρέπει να αναφερθεί ότι το φετινό AHEPA CUP ήταν πιο ποιοτικό από κάθε άλλη φορά, αφού υπήρχαν τουλάχιστον 12 πολύ καλές ομάδες που θα μπορούσαν άνετα να βρίσκονται στην τελική φάση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις ομάδες που “κόπηκαν” από το κεντρικό ταμπλό δόθηκε το δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής στο τουρνουά ανδρών γυναικών που διοργάνωσε η Ένωση Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου στην Πάτρα, μετά από σχετική συνεργασία με τους διοργανωτές.

Άψογη ήταν η διαιτησία των αγώνων με τους διαιτητές Ιωάννου Γεωργία, Λιναρδάτο Ανδρέα και Σιακαβέλα Ευθύμη του Συνδέσμου Διαιτητών Πελοποννήσου, υπό την πατρική επίβλεψη του υπεύθυνου διαιτησίας beach volley της περιφέρειας Πελοποννήσου Μπακλέση Κώστα.

Στις απονομές με παρουσιάστρια την Χριστιάννα Τσούση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της AHEPA Ελλάδος (District 25) κ. Βαρσάμης Κων/νος, ο πρόεδρος του τμήματος AHEPA Πατρών “Άγιος Ανδρέας” κ. Μουτούσης Δημήτρης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητισμού δήμου Ναυπακτίας κ. Τσουκαλάς Ντίνος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Ναυπακτίας κ. Σιμάκης Γιώργος και ο γραμματέας του τμήματος Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto1571” κ. Ντούνης Νίκος, ενώ παρέστησαν ο αντιδήμαρχος οικονομικού Δήμου Ναυπακτίας κ. Παπαβασιλείου Σωκράτης, ο περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και πρώην αντιπεριφερειάρχης κ. Μπαλαμπάνης Νίκος, ο δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ναυπακτίας κ. Σιαμαντάς Γεώργιος καθώς και μέλη του τοπικού τμήματος Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571”.

Οι νικητές των μεταλλίων πέραν της χαράς της συμμετοχής και την δόξα της νίκης κέρδισαν χρηματικά έπαθλα, ενώ οι πρωταθλητές είχαν και επιπλέον δώρο 2 διπλά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Κέα, προσφορά της χορηγού εταιρείας TRITON Ferries . Χορηγοί επίσης ήταν ο Ιωάννης Χορόζογλου (Chorozoglou Ioannis)/ Σύμβουλος επιχειρήσεων, με πολύπλευρη προσφορά στη διεκπεραίωση της διοργάνωσης, καθώς και η “ΚΟΡΠΗ”, που ξεδίψασε τους αθλητές στη διάρκεια του τουρνουά με το μεταλλικό νερό της.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης ήταν “Ηχητικά Ιωάνννου”,DeTox cafe, ecofarm, Avance rent a car, και Embryolab.

Πολύτιμη ήταν και η συνδρομή του τοπικού τμήματος Ναυπάκτου του Ερυθρού Σταυρού για την υγειονομική κάλυψη του τουρνουά με εθελοντές, ευτυχώς χωρίς να χρειαστεί για κάτι σοβαρό.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Ναυπάκτου κ. Τσέλιου Σπύρου για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε για την ετοιμασία του χώρου και τη συνολική διευκόλυνση της διοργάνωσης.


Επίσης στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και αθλητισμού κ. Τσουκαλά Ντίνο για τη μεθοδικότητά του σε ό,τι αφορούσε τη βοήθεια του Δήμου Ναυπακτίας προς το τουρνουά.
Φυσικά πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές για την προσπάθειά τους. Τα πλατιά τους χαμόγελα μετά το τέλος των αγώνων ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για τους διοργανωτές, που παρά τους φετινούς περιορισμούς και δυσκολίες έδωσαν τον τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχημένη διεκπεραίωση του τουρνουά.
Ενώ το “AHEPA CUP 2020” αποτελεί μια γλυκιά ανάμνηση, ήδη αθλητές και διοργανωτές καταστρώνουν τα σχέδιά τους, κλείνοντας το καθιερωμένο ραντεβού στη Ναύπακτο για το “AHEPA CUP 2021”.
Εις το επανιδείν!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια