ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ε.Κ.Α : Άπλετο φως και απόδοση τυχόν ευθυνών για τον θάνατο του Θανάση Στάικου από ηλεκτροπληξία

Ε.Κ.Α:Μαθήματα στήριξης σε μαθητές Γυμνασίου | Νέα από το Αγρίνιο ...

Το  Ε.Κ.Α. εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου Θανάση Στάικου.
Άλλος ένας συνάδελφος μπαίνει στη λίστα που έλαβε τραγικό θάνατο την ώρα της εργασίας του. Ο συνάδελφος Θανάσης, πατέρας ανήλικων παιδιών, έχασε τη ζωή του κατά την διάρκεια συντήρησης σε φωτοβολταικό πάρκο, από ηλεκτροπληξία στην περιοχή Γουριά Οινιαδών του Δήμου Μεσολογγίου.

Μέχρι αυτή τη στιγμή παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας. Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αμέσως όταν πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός, έκανε παρέμβαση στην επιθεώρηση εργασίας, (που δεν είχε ενημερωθεί για το εργατικό ατύχημα), και επικοινώνησε με το αστυνομικό τμήμα Μεσολογγίου για να ενημερωθεί.

Οι ανεπαρκείς, ως ανύπαρκτοι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, έχουν σαν αποτέλεσμα να βρίσκουν τραγικό θάνατο, εργαζόμενοι που δίνουν την μάχη για την επιβίωση τους και των οικογενειών τους, σε δύσκολες συνθήκες. Οι τραγικοί θάνατοι των συναδέλφων έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και δε μιλάμε πλέον για εργατικά ατυχήματα αλλά για εργοδοτικά εγκλήματα που μπροστά στο κέρδος αδιαφορούν για τη ζωή των εργαζομένων.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Ε.Κ.Α. καλεί την επιθεώρηση εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες να ρίξουν άπλετο φώς στο θανατηφόρο συμβάν και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου κι αν ανήκουν.

Καλεί την πολιτεία να στηρίξει την οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου και  άμεσα να επανδρώσει το Σ.ΕΠ.Ε. με επαρκή μόνιμο προσωπικό, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, για να παίρνονται όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια