ΠΟΕΔΗΝ: Συχνότερα τεστ και βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας

Νέος Κορονοϊός: 14 ακόμα κρούσματα στην Ελλάδα!,σύνολο 45 | Νέα ...

Την αναγκαιότητα να γίνονται συχνά τεστ στο υγειονομικό προσωπικό και της βελτίωσης των μέσων ατομικής προστασίας επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τους 14 εργαζόμενους του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ που βρέθηκαν θετικοί στον Sars Cov2.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κλινική κορωνοϊού σε καραντίνα μαζί με 35 συναδέλφους.
14 θετικά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

14 εργαζόμενοι στην κλινική κορωνοϊού του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ βρέθηκαν θετικοί στον ιό. 35 εργαζόμενοι τέθηκαν σε καραντίνα.

Η έξαρση των κρουσμάτων υγειονομικού προσωπικού τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώνουν την αναγκαιότητα για συχνά τεστ στο υγειονομικό προσωπικό και βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας.

Η κλινική κορωνοϊού του Νοσοκομείου τώρα που βγήκαν οι εργαζόμενοι σε καραντίνα καλύπτεται από το ελλιπέστατο προσωπικό άλλων τμημάτων. Μεγάλο μέρος είναι έκτακτοι και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα απολύεται.
Το Σωματείο Εργαζομένων καταγγέλλει την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ότι προωθεί την διάσπαση σε κλάδους το Νοσηλευτικό Προσωπικό δημιουργώντας κλίμα αναστάτωσης. Η ΠΟΕΔΗΝ και τα Σωματεία Εργαζομένων έχουμε ως βασικό αίτημα την σύσταση ενιαίου κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού.

 Συνεχίζουν να γίνονται στο Νοσοκομείο μετακινήσεις προσωπικού προς την κεντρική υπηρεσία της ΥΠΕ και σε Κέντρα Υγείας, αποδυναμώνοντας το ΑΧΕΠΑ που είναι νοσοκομείο Αναφοράς για κορωνοϊό.
Οι αδειούχοι με την επιστροφή τους κάνουν το τεστ και έως την έκδοση των αποτελεσμάτων (μπορεί και σε δύο ημέρες) εργάζονται κανονικά. Πως προστατεύονται ασθενείς και προσωπικό εάν βγουν θετικοί;

Σας κοινοποιούμε την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ       ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.