ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καιρός :Στο "κόκκινο" ο υδράργυρος

Πρόγνωση καιρού :Μίνι καλοκαιράκι | Νέα από το Αγρίνιο και την ...

Ηλιοφάνεια και ζέστη στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται σήμερα, Δευτέρα, με μέγιστες θερμοκρασίες έως 37-38 βαθμούς τοπικά.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, αναμένεται αρχικά ηλιοφάνεια, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες κυρίως στα ορεινά της βορειοδυτικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν πρόσκαιρα πεδινές περιοχές της Ηπείρου και της Δυτική Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 32 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 36, στη Θεσσαλία από 16 έως 38 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 36, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 37 βαθμούς , στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 34 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 33 βαθμούς, αλλά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις που στα ανατολικά και νότια πελάγη θα φτάνουν στα 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατούν αρχικά ασθενείς άνεμοι αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ:

Αττική
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και το απόγευμα πρόσκαιρα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και πιθανώς στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια πρόσκαιρα την ημέρα από νότιες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Στη Θράκη ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 και στα ανατολικά έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 και τοπικά έως 35 βαθμούς Κελσίου.

πηγή:cnn.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια