ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Τι να προσέξεις όταν το αλλάζεις...

Ανακαίνιση Σπιτιού - Κατοικίας - Διαμερίσματος - Ανακαινίσεις ...

Πολλές φορές στη ζωή μας ενθουσιαζόμαστε και μόνο στη σκέψη μιας αλλαγής ειδικά όταν αυτή προμηνύεται ότι θα είναι πολύ θετική. Μια τέτοια μεταβολή που ωστόσο δεν συμβαίνει πολύ συχνά στη ζωή ενός ανθρώπου είναι η ανακαίνιση σπιτιού. Πράγματι δεν είναι τόσοι πολλοί αυτοί που τελικά αποφασίζουν να προβούν σε ένα τέτοιο βήμα μιας και πιστεύουν ότι το κόστος θα είναι πανύψηλο και πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο δυσοίωνα όσο φαντάζουν για μερικούς και για αυτό το λόγο θα ήταν λάθος να απορρίπτουμε την ιδέα μιας τόσο όμορφης μετατροπής ακόμα κι αν τα οικονομικά μας δεν είναι σε άριστη κατάσταση.

Για να ξεκινήσουμε, θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ποιο οίκημα από τα δύο ή τρία που πιθανώς είναι στην κατοχή μας επιθυμούμε να ανακαινίσουμε. Μήπως θα ήταν συνετό να ανακαινίσουμε το εξοχικό μας αφού εκεί περνάμε τις καλύτερες και ποιο ξέγνοιαστες μέρες και νύχτες του χρόνου; Μήπως η κύρια κατοικία μας είναι παλαιότερη και χρήζει αμεσότερης παρέμβασης μιας και διαβιούμε σε αυτή για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι στην εξοχική; Ανεξαρτήτως των λόγων και των επιχειρημάτων που ίσως διατυπωθούν θα πρέπει εν τέλει να αφοσιωθούμε στο στόχο μας διαλέγοντας μόνο ένα σπίτι.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι θα ασχοληθούμε με το κύριο σπίτι μας. Το επόμενο βήμα είναι να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότηση για αυτό. Προγράμματα όπως το «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον» υπόσχονται χρηματοδότηση ύψους έως και 25.000€, ένα ποσό δηλαδή διόλου ευκαταφρόνητο. Εξάλλου, το μισό περίπου αυτού του δανείου αποπληρώνεται χωρίς τόκο οπότε η διευκόλυνση είναι αν μη τι άλλο μεγάλη. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ σοβαρές εταιρείες στο χώρο, όπως η dynamicgroup, οι οποίες με τη γνώση και την εμπειρία αλλά και την αξιοπιστία τους θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τον καλύτερο δυνατόν διακανονισμό.

Ανακαίνιση Σπιτιού - Κατοικίας - Διαμερίσματος - Ανακαινίσεις ...

Αφού εξασφαλίσουμε την (συνήθως) απαραίτητη χρηματοδότηση αμέσως μετά θα πρέπει να δημιουργήσουμε το πλάνο εργασιών καθώς και αποπεράτωσης αυτών. Δηλαδή το ποιες εργασίες οφείλουν να προηγηθούν αλλά και ποιες έπονται. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να προβλέψουμε και με σχετική ασφάλεια-πάντα υπάρχει η πιθανότητα της απόκλισης-το πότε τελικά θα κλείσει ο κύκλος των εργασιών και θα μπούμε στο ανακαινισμένο μας σπίτι. Ειδικά μάλιστα αν οι εργασίες εξελίσσονται στο σπίτι στο οποίο μένουμε ταυτοχρόνως, καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να χρονοτριβούμε.

Αναφορικά με τις απαιτούμενες αλλαγές, η ανακαίνιση θα ήταν φρόνιμο να αρχίσει με «τα μεγάλα και τα σπουδαία». Με αυτή τη φράση αναφερόμαστε σε εργασίες που αφορούν σε ολική και εν βάθρων αλλαγή διαμόρφωσης χώρου που μπορεί να απαιτούν γκρέμισμα μεσοτοιχιών, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, υδραυλικές εργασίες κ.ά. Είναι θεωρούμε απολύτως κατανοητό πως τέτοιας έκτασης αλλαγές πρωτεύουν αφού σε διαφορετική περίπτωση το σπίτι δεν μπορεί να κατοικηθεί όσο εξελίσσονται. Σε συνέχεια αυτών των μετατροπών-βελτιώσεων μπορούν να ακολουθήσουν τα σοβατίσματα και τα βαψίματα αλλά και η διαμόρφωση όλων των εξωτερικών χώρων. Η τελευταία μπορεί να γίνει και σε πρωιμότερο στάδιο εφόσον το επιθυμούμε.

Κλείνοντας, σε αυτή τη φάση θα πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κουφώματα αλουμινίου προκειμένου το σπίτι να «οχυρωθεί» και να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες. Μετά από αυτό το στάδιο αν βάλουμε τα πλακάκια, τις ντουλάπες και τις εσωτερικές πόρτες το οίκημα μετατρέπεται από οικοδομή σε πραγματικό σπίτι. Αρχίζει δηλαδή και αποκτάει σταδιακά μια αίσθηση «ζεστασιάς» και ζωντάνιας και σταδιακά έρχεται στην επιφάνεια το προσωπικό μας γούστο και οι επιλογές. Ακολούθως, πρέπει να ασχοληθούμε με το κομμάτι των επίπλων που θα πλαισιώσουν τις κρεβατοκάμαρες, την κουζίνα και φυσικά τον ενιαίο χώρο. Μπορεί να φαίνεται ως η πιο εύκολη όλων των εργασιών αλλά συνήθως εξελίσσεται σε «σπαζοκεφαλιά» για δυνατούς λύτες καθώς το ζευγάρι επιχειρεί να συγκεράσει τα γούστα του αλλά και τις δυνατότητες του από οικονομικής άποψης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια