ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Εγκαινιάζεται το νέο Λύκειο Θέρμου την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου


Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Δήμαρχος Θέρμου Σπ.Κωνσταντάρας, προσκαλούν στα εγκαίνια του Νέου Λυκείου Θέρμου, που θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00.

Πρόκειται για ένα κτήριο «κόσμημα», από άποψη καλαισθησίας και δομής που θα αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα διδακτήρια της χώρας μας. Το έργο , προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Το Διδακτήριο είναι διώροφο με υπόγειο και περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, Πληροφορικής, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, βιβλιοθήκη, αίθουσες-εργαστήρια Ξένης Γλώσσας, εργαστήριο Αισθητικής Αγωγής, γραφεία καθηγητών, διεύθυνσης, γραμματείας και αρχείου, γραφείο συλλόγου Γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο, καθώς και αποθηκευτικούς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους, συνολικά τριάντα (30) αίθουσες. Κατασκευάστηκε γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ στο μεγάλο αύλειο χώρο φυτεύτηκε γκαζόν και 41 δένδρα διαφόρων ποικιλιών.

Η ύπαρξη του κτηρίου δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν πολλές δράσεις ποικίλου περιεχομένου, όπως:

Να λειτουργήσει ως έδρα Θερινού Πανεπιστημίου.

Να γίνει έδρα συνεδρίων Πανεπιστήμιων και επιστημονικών Φορέων.

Να αποτελέσει πόλο έλξης καθηγητών και φοιτητών Πανεπιστημίων στα πλαίσια μαθημάτων για την Οικολογία, Βιογεωγραφία, Γεωλογία κ.ά. (όπως ήταν η Λίμνη Τριχωνίδα όταν φέρναμε κάθε χρόνο φοιτητές του Βιολογικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών στα πλαίσια του μαθήματος της Λιμνολογίας).

Να είναι πηγή επιμορφωτικών δραστηριοτήτων για τους κατοίκους του Θέρμου αλλά και άλλων περιοχών.

Να γίνει πόλος έλξης για αθλητικές δραστηριότητες.

Να είναι σημείο αναφοράς πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου .

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια