ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ενημέρωση για τον Αγιασμό και το πρόγραμμα λειτουργίας του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

Από τις 18:30- 19:30 η παραλαβή των σχολικών τσαντών στο 21ο Δημοτικό  Σχολείο Αγρινίου | Νέα από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία-AgrinioLike                                                      
Αγαπητοί Γονείς,
Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία και πρόοδο για εσάς και τα  παιδιά σας.

Έναρξη μαθημάτων.
Τη Δευτέρα 14/09/2020, οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10.45 πμ.   Ο Αγιασμός θα τελεστεί στις 11.00 πμ. Θα αποχωρήσουν μετά το πέρας του Αγιασμού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Πρόγραμμα λειτουργίας του Σχολείου από Τρίτη 15/09/200 έως Παρασκευή 18/09/2020

Α΄και Β΄τάξεις: Τρίτη και Τετάρτη θα σχολάσουν στις 11.45 και Πέμπτη και Παρασκευή στις 12.35.
Γ,Δ,Ε,ΣΤ τάξεις: Τρίτη και Τετάρτη θα σχολάσουν στις 12.35 και Πέμπτη και Παρασκευή στις 13.15.
Από την ερχόμενη εβδομάδα όλες οι τάξεις θα σχολάνε στις 13.15.

Τροποποίηση της ώρας των διαλειμμάτων
Τροποποιούνται οι ώρες των διαλειμμάτων του Σχολείου, ώστε να υπάρχει διαφορετικός χρόνος διαλείμματος για τους μαθητές του 21ου Δημοτικού Σχολείου από τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου και να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.  Η τροποποίηση έχει ως εξής:




COVID-19
Η έναρξη του σχολικού έτους μας βρίσκει στη συνέχεια του αγώνα μας κατά της λοίμωξης COVID-19. Οι μαθητές κατά την παραμονή τους στο σχολείο οφείλουν να ακολουθούν κάποιους κανόνες-οδηγίες οι οποίες θα συμβάλουν στον περιορισμό της διάδοσης του ιού μέσω του σχολείου και θα εξασφαλίσουν την όσο το δυνατόν καλύτερη προφύλαξη των μαθητών απέναντι στον ιό.
Οι οδηγίες αυτές είναι:
Οι μαθητές κατά την προσέλευση και την παραμονή τους στο σχολείο θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα. Στο σχολείο συνίσταται η χρήση υφασμάτινης μάσκας. Χωρίς χρήση μάσκας δεν επιτρέπεται η είσοδος του μαθητή στην τάξη. Ο κάθε μαθητής θα πρέπει να έχει μαζί του τουλάχιστον δύο μάσκες και να φυλάσσονται σε ξεχωριστά σακουλάκια η καθεμία. Η μάσκα δεν θα πρέπει να είναι βρώμικη ή να έχει φθορές και να πρέπει να πλένεται καθημερινά.

Οι μαθητές κατά την παραμονή τους στο σχολείο θα πρέπει να πλένουν καλά τα χέρια τους με σαπούνι και νερό, και να εφαρμόζουν αντισηπτικό. Οι μαθητές μπορούν  να έχουν μαζί τους αλκοολούχα χαρτομάντιλα ή αντισηπτικό υγρό. Συνιστάται καλό τρίψιμο των χεριών μέχρι το αντισηπτικό να στεγνώσει. Το σχολείο διαθέτει αντισηπτικό και επίσης στους νιπτήρες του σχολείου υπάρχει υγρό κρεμοσάπουνο και χειροπετσέτες μιας χρήσης.

Οι μαθητές θα πρέπει να αποφεύγουν να ακουμπούν τα μάτια, τη μύτη και το στόμα με τα χέρια τους καθώς έτσι μειώνεται ο κίνδυνος μόλυνσης.

Ο κάθε μαθητής θα πρέπει να φροντίζει να έχει μαζί του όλα τα απαραίτητα προσωπικά αντικείμενα (όπως είναι το μολύβι, η γόμα, οι μαρκαδόροι κ.α.) και να χρησιμοποιεί μόνο αυτά. Θα πρέπει να αποφεύγει να δανείζεται αντικείμενα από τους συμμαθητές του.

Τα συχνότερα συμπτώματα της λοίμωξης COVID-19 στα παιδιά είναι πυρετός (μεγαλύτερος ή ίσος με 38ο C) και βήχας.
Άλλα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσουν είναι:
Δυσκολία στην αναπνοή.
Μυαλγίες
Ρίγος
Πονοκέφαλος
Δυσκαταποσία
Ρινική καταρροή / συμφόρηση
Ναυτία / έμετος
Κοιλιακός πόνος, διαρροϊκές κενώσεις

Απαγορεύεται η προσέλευση μαθητών στο σχολείο που εμφανίζουν πυρετό ή άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19. Οι γονείς οφείλουν να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων πριν τα στείλουν στο σχολείο, όπως αυτά περιγράφονται παραπάνω (και θερμομέτρηση) και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν.

Ο μαθητής μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο τουλάχιστον 24 ώρες μετά την υποχώρησή του πυρετού (χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών) και την ύφεση των συμπτωμάτων.


Τις θερμότερες ευχές μας από το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου για υγεία και πρόοδο τη νέα σχολική χρονιά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια