ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στα σχολεία



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αγρινινίου- Θέρμου, η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, η Ένωση Γονέων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου και το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών, στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

 Στη συγκέντρωση εκπρόσωποι των συλλόγων και σωματείων ενημέρωσαν με σχετικές ομιλίες για την πραγματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκαν στα προβλήματα τα οποία είναι τα εξής:

Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό είναι για άλλη μια χρονιά πολύ σημαντικές. Ο αριθμός των αναπληρωτών που προσλήφθηκαν είναι πολύ μικρός σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες.
Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι πολύ μεγάλος για να μπορούν να ισχύσουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Τα περισσότερα τμήματα στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η πόλη του Αγρινίου, υπερβαίνει τους 25 και ορισμένες φορές φθάνει και τους 27 μαθητές.
Τα περισσότερα σχολεία δεν είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές αφού δεν έχει γίνει ο απαραίτητος καθαρισμός εξαιτίας της καθυστέρησης πρόσληψης των καθαριστριών.
Κανένα προληπτικό τέστ δεν έχει γίνει, ούτε προβλέπεται να γίνει.


πηγή:agriniosite.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια