ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω πλημμύρας ζητά να κηρυχθεί η Δ.Ε Στράτου ο Δήμαρχος Αγρινίου


Στην περιοχή της Στράτου που επλήγη από τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρέθηκε ο Γιώργου Παπαναστασίου, ο Νεκτάριος Φαρμάκης και κλιμάκιο του Δήμου Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου συγκάλεσε εκτάκτως το  Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να κατατεθεί αίτημα για να κηρυχθεί  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρόντες ο Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου, Ευστράτιος Πετράκης, ο Αντιδήμαρχος Β.Φωτάκης, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.
Oπως ανέφερε ο Δήμαρχος  Αγρινίου: «λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, δημιουργήθηκαν σοβαρά  προβλήματα σε κατοικίες,  επιχειρήσεις, δρόμους και εγκαταστάσεις μεγάλης  έκτασης και σοβαρότητας. Πρέπει άμεσα να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου να κινητοποιηθεί ο κρατικός μηχανισμός και να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Δημοτική Ενότητα Στράτου».
Ήδη αποφασίσθηκε ο ορισμός  Επιτροπών  από τον Δήμο οι οποίες θα διενεργήσουν  αυτοψίες σε πληγείσες κατοικίες  και από την Περιφέρεια  σε επιχειρήσεις.

Το karvasaras .gr μεταδίδει

Το ρέμα που βρίσκεται στα όρια του χωριού στη Στράτο πλημμύρισε το πρωί του Σαββάτου λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

Από την έντονη βροχόπτωση το νερό υπερχείλισε και μπήκε ακόμη και σε σπίτια και επιχειρήσεις του χωριού, ενώ με δυσκολία διεξαγόταν το πρωί η κυκλοφορία στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Αμφιλοχίας λόγω των υδάτων.

Στο σημείο έσπευσαν Πυροσβέστες και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για το ρέμα «Ριάκας» το οποίο ξεκινάει από τον Πεταλά Λεπενούς και φτάνει ως το σημείο που έγιναν οι πλημμύρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το ρέμα βρισκόταν σε διαδικασία καθαρισμού, ώστε να είναι έτοιμο όταν ξεκινήσουν οι φθινοπωρινές βροχές. Η υπερχείλιση προκλήθηκε γιατί το ρέμα σε ένα σημείο του είχε «φρακάρει», με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί τεράστιος όγκος νερού και εν συνεχεία να πλημμυρίσει την γύρω περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες του karvasaras.gr:





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια