ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου - Σχολείο με προοπτικές


Το Επαγγελματικό Λύκειο, (ΕΠΑ.Λ.) Καινουργίου, ανήκει στην δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Στο σχολείο εργάζονται έμπειροι, μόνιμοι  επιστήμονες-εκπαιδευτικοί και εκτελούν τα διδακτικά τους καθήκοντα στις σύγχρονες υποδομές και εργαστηριακά κέντρα. (Ε.Κ.).
   Στην Α΄ τάξη εγγράφονται στις ομάδες προσανατολισμού όσοι κατέχουν απολυτήριο Γυμνασίου. Στην Β΄ τάξη μπορούν να εγγράφονται και απόφοιτοι όλων των τύπων Λυκείων οι οποίοι μπορούν αφού παρακολουθήσουν μόνο τα μαθήματα τομέα και ειδικότητας, να αποκτήσουν πτυχίο της ειδικότητας που θα επιλέξουν και να δοκιμάσουν μια δεύτερη ευκαιρία για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑ.Λ.
 Συγκεκριμένα, στη Β΄ ΤΑΞΗ του ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου οι μαθητές επιλέγουν τους παρακάτω τομείς:

Α) Τομέας Μηχανολογίας

Β) Τομέας Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών

Οι μαθητές μετά την αποφοίτησή τους λαμβάνουν Απολυτήριο και Πτυχίο ειδικότητας επιπέδου 4 (αντίστοιχο των Ευρωπαϊκών επιπέδων).

Προοπτικές

Μετά την αποφοίτηση μπορούν να ενταχθούν κατευθείαν  στην αγορά εργασίας.
 Να φοιτήσουν στο νέο θεσμό του προαιρετικού «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας», με το οποίο τους δίνεται η δυνατότητα ασφαλούς ένταξης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον σε επιχειρήσεις και φορείς (του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ιδιωτικές επιχειρήσεις).
 Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση σε αντίστοιχους τομείς μέσω ειδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα (Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά και 2 μαθήματα ειδικότητας).
 Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα Ι.Ε.Κ. με φοίτηση 3 εξάμηνων στην ίδια ειδικότητα ή 5 εξάμηνων για την απόκτηση νέας. Με εξετάσεις πιστοποίησης θα αποκτήσουν δίπλωμα επιπέδου 5.

Οι Εγγραφές πραγματοποιούνται:
 Στα ΕΠΑ.Λ. συμπληρωματικές εγγραφές το Σεπτέμβρη μέχρι 11 Σεπτεμβρίου και οι μετεγγραφές από τα ΓΕΛ στο ΕΠΑ.Λ. μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην ηλεκτρονική φόρμα: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr/
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο: 2641063100.


                                                           Η   ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ
                                                   ΒΑΣΙΛΙΚΗ Κ. ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ, Μed

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια