ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Το μήνυμα της Χριστίνας Σταρακά για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

 Η 28η Οκτωβρίου του 1940 έμεινε στη μνήμη μας ως η μέρα της μεγάλης άρνησης, η μέρα του μεγαλύτερου ΟΧΙ της ιστορίας. Άρνηση ως αντίσταση στα ολοκληρωτικά τυραννικά καθεστώτα του Ιταλικού φασισμού και του Γερμανικού Ναζισμού που κυριαρχούσαν στην Ευρώπη. Αντίσταση στη βία και στην προσβολή πανανθρώπινων αξιών και αρχών του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. 

      Με το ΟΧΙ ως την ριζοσπαστική πράξη της αντίστασης και το ΝΑΙ ως την κοινωνική επιταγή της αυτοθυσίας για χάρη της ελευθερίας, ο Ελληνικός Λαός μετέβαλε τον ρου της ιστορίας και συντόμευσε την πορεία προς την απελευθέρωση.

      Ο Ελληνικός Λαός αρνήθηκε να υπακούσει στις αυθαίρετες επιταγές των ισχυρών και συναίνεσε στην εθελούσια θυσία για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τα διδάγματα εκείνης της περιόδου είναι πολλαπλά.  Σημερα που η αστάθεια λόγω της γειτονικής χώρας εξαπλώνεται,οφείλουμε να θυμηθούμε τον ηρωισμό των ομοεθνών μας εκείνες τις δύσκολες ώρες.Με ομοψυχία και τόλμη επιβάλλεται να αντισταθούμε στις προκλήσεις των καιρών και να δείξουμε ότι η Ελλάδα, μία μικρή χώρα,έχει πυγμή και σθένος γίγαντα.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια