ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η Β' ΕΛΜΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών ,5 Οκτωβρίου

Κάλεσμα από την Β ΕΛΜΕ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Τρίτη 19 Μαΐου. |  Νέα από το Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία-AgrinioLike

Η 5η Οκτωβρίου είναι μια μέρα που θέτει στο επίκεντρο τους Εκπαιδευτικούς, τις ανάγκες και τα προβλήματά τους, τιμώντας το πολύτιμο έργο τους και τον αγώνα που καταβάλλουν για την οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους τους μαθητές.

Ο μεγάλος Βραζιλιάνος Παιδαγωγός, Paulo Freire, έλεγε ότι χρειάζεται τόλμη για να μπορεί κανείς να διδάσκει για πολύ καιρό, κάτω από συνθήκες χαμηλού μισθού, απαξίωσης και κυνισμού. Συνθήκες που βίωσαν και βιώνουν έντονα οι εκπαιδευτικοί στη χώρα μας, ζώντας τις συνέπειες των βάρβαρων πολιτικών λιτότητας. Μεγάλες μειώσεις μισθών, ανυπαρξία μόνιμων διορισμών, υποχρηματοδότηση της Παιδείας .

Την ίδια στιγμή, ο λοιδορούμενος αυτός εκπαιδευτικός στήριξε και στηρίζει με αυταπάρνηση όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως γλώσσας, θρησκείας και καταγωγής, αναλαμβάνει, εν μέσω πανδημίας, την ευθύνη να τηρήσει όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να μπορούν να λειτουργούν σωστά στα σχολεία μας, χωρίς να του παρέχονται ούτε κατ΄ ελάχιστον αυτά που θα έπρεπε.

Οι ευτελείς μισθοί, η εξαντλητική καθημερινότητα με τις μετακινήσεις σε πολλά σχολεία, η ανασφάλεια του αναπληρωτή –ο οποίος αν και απαραίτητος- αντιμετωπίζει στο τέλος της κάθε σχολικής χρονιάς την απειλή της ανεργίας, ο αιφνιδιασμός με την υιοθέτηση αντιεκπαιδευτικών ρυθμίσεων, δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Ο εκπαιδευτικός θα συνεχίζει να αγωνίζεται για το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης ως δικαίωμα των όλων και των ίσων, διεκδικώντας ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο, όπου κανένας εκπαιδευτικός και μαθητής δεν περισσεύει.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια