Στην γειτονία των Αγγέλων ο 8χρονος Πέτρος από την Ιεραποστολή στο Κανάγκας

 


Η ενημέρωση της Ιεραποστολής 

Πριν 3 ημέρες χαιρετίσαμε από τον μάταιο τούτο κόσμο τον οχτάχρονο Πέτρο στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Κανάγκας. Λίγες μέρες νωρίτερα η μαμά του τον έφερε σε κωματώδη κατάσταση στην Ιεραποστολή προκειμένου να ζητήσει βοήθεια από την Εκκλησία. 

Οι αδελφές αμέσως έδωσαν τα χρήματα για να νοσηλευτεί. Βλέποντας η μητέρα του να σβήνει το παιδάκι της το πήρε και το έφερε στην Ιεραποστολή. Μόλις μπήκε από την πόρτα της Ιεραποστολής το παιδάκι πέταξε στον ουρανό. Η μητέρα του με το κλάμα και με τα συγκινητικά λόγια της μας έσφιγγε την καρδιά. Όπως ήταν το τοποθέτησαμε σε έναν πάγκο. Δίπλα του με ένα κεράκι αναμμένο η πονεμένη μάνα του. Δύο ιερείς έψαλαν την ακολουθία. 

Εγώ αφού ευλόγησα το παιδί κάθισα σε ένα στασίδι για λίγη προσευχή. Όχι για το παιδί..... ήταν άγγελος!!!! Αλλά για την πονεμένη μάνα. Ακόμη σκεφτόμουν με πόσες τιμές εμείς οι Ευρωπαίοι κηδεύουμε τους ανθρώπους μας και πόσο απέριττα οι αφρικανοί αδελφοί μας. Εκείνη η μάνα  κάποια στιγμή έδειχνε στο παιδί της τους Αγίους που ήταν στο τέμπλο και του έλεγε «Πέτρο κοίταξε πόσοι άγιοι είναι κοντά σου!!!»… Στο τέλος οι αδελφές αγόρασαν ένα μικρό φέρετρο για τον ενταφιασμό του!!!! Ο μικρός Πέτρος θα πήγαινε τώρα στην τετάρτη τάξη αλλά ο Κύριος τον ήθελε κοντά του!!!

Το παραπάνω συγκινητικό και διδακτικό περιστατικό μας το αφηγείται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος, ο οποίος και ήταν παρών και μέτοχος των όσων συνέβησαν πριν λίγες ημέρες στην Ιεραποστολή στη Κανάγκα! 

Μας συγκλονίζει και μας διδάσκει η πίστη αυτής της μητέρας, η οποία παρά τον πόνο και την οδύνη που προκάλεσε ο θάνατος του οχτάχρονου παιδιού της, αυτή γνωρίζει οτι ο γιος της βρίσκεται στη Βασιλεία των Ουρανών συνοδευόμενους από τους Αγίους μας!


ΔΗΜΟΣΙΕΎΘΗΚΕ ΣΤΟ https://oagioskosmas.blogspot.com/2020/10/blog-post_15.html
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.