Ψήφισμα του Δ.Σ Θέρμου για μετατροπή της εργασιακής σχέσης καθαριστριών σχολείων από μερικής σε πλήρους απασχόλησης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στη συνεδρίασή του της 28ης Σεπτεμβρίου 2020 εξέδωσε, με την 103/2020 Απόφασή του, ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα για το θέμα της μετατροπής της εργασιακής σχέσης καθαριστριών σχολείων από μερικής σε πλήρους απασχόλησης, το οποίο έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θέρμου, υιοθετώντας αίτημα του επικεφαλής της παράταξης "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΡΜΟΥ" κ. Χαρίλαου Μπουγά να εκδοθεί ψήφισμα βάσει σχετικής επιστολής των εκλεγμένων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στους Δήμους της Αιτωλ/νίας, με την οποία απευθύνονται προς τις δημοτικές αρχές του Νομού και εισηγούνται τη μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης από μερικής των σχολικών καθαριστριών, αποδέχεται την εν λόγω αναγκαιότητα.

Τόσο ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών όσο και η εργασιακή σχέση του μειωμένου ωραρίου, η οποία αφορά μεγάλο μέρος αυτής της κατηγορίας εργαζομένων, συνιστούν ανεπαρκή στοιχεία για την εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών καθαριότητας και για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων. 

Παράλληλα, και επειδή ούτε αυτό το μέτρο, όσο αναγκαίο και αν είναι, δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες, συνεχίζουμε να διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία με την πρόσληψη επιπλέον καθαριστριών με πλήρες ωράριο.

Η χρηματοδότηση για τη μισθοδοσία τους πρέπει να εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση, ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω ο λαός πληρώνοντας από την τσέπη του αυτά που το κράτος οφείλει να έχει εξασφαλισμένα για τις ανάγκες των παιδιών μας.

Θέρμο, 8-10-2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.