ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ε.Π.Λ.Σ :Να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες και μεταστεγαστεί άμεσα το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου στο κτίριο της Δ.Ο.Υ Μεσολογγίου


Με αφορμή κοινοποιούμενα δελτία τύπου φορέα εργαζομένων, ανακοινώσεις, δημοσιεύματα, απόψεις, συνεδριάσεις και συσκέψεις αναφορικά με το θέμα μεταστέγασης  του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου σε τμήμα κτηριακών εγκαταστάσεων των δημοσιών υπηρεσιών, οφείλουμε υπεύθυνα ως συνδικαλιστικός κλάδος που εκπροσωπεί το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Μεσολογγίου να σας ενημερώσουμε για τα κάτωθι:

α) Από το Σεπτέμβριο 2017 λόγω των αδιαμφισβήτητων, αυταπόδειχτων προβλημάτων αλλά  και υπαρχουσών  συνθηκών που άπτονται της ανασφαλούς , ανθυγιεινής και απαράδεκτης  κτηριακής κατάστασης του  Λιμενικού καταστήματος  Μεσολογγίου, η οικεία Λιμενική  Αρχή προέβη, ως όφειλε, στις νόμιμες ενέργειες προκειμένου οι αρμόδιες  Υπηρεσίες του κράτους  να εξεύρουν την πιο κατάλληλη και ευδόκιμη λύση μεταστέγασης της.

β) Υπήρξε αλληλογραφία Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής με αρμόδιες  υπηρεσίες και διενεργήθηκαν σχετικές αυτοψίες από την i) Υγειονομική Υπηρεσία Π.Ε.Αιτ/νίας ii)Κτηματική Υπηρεσία Αιτ/νίας, όπου διαπιστώθηκε η ακαταλληλότητα του κτιρίου και οι  άνευ προηγουμένου απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη στην Κτηματική Υπηρεσία Ν.Αιτ/νίας με παριστάμενους τον Λιμενάρχη Μεσολογγίου, τον προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου και τον προϊστάμενο Στατιστικής Υπηρεσίας Ν. Αιτ/νίας προκειμένου εκφραστούν απόψεις. Στη σύσκεψη αυτή συμφωνήθηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί επιπρόσθετη αυτοψία και έλεγχος από την Α.Α.Δ.Ε. (Υπηρεσία που προΐσταται της Δ.Ο.Υ.). Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε την 11-09-2020 και ενέκρινε την μεταστέγαση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου σε  ισόγειο χώρου του κτιρίου που στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου και την μεταφορά της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου στον Α΄ όροφο ίδιου κτιρίου. 

γ) Η τραγική κατάσταση του χώρου που στεγάζεται το Λ/Χ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ, διαπιστώνονται καθημερινά από όσους συναλλάσσονται με το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου.

δ) Προξενεί μέγιστη απορία η τόσο έκδηλη εναντίωση του σωματείου εργαζομένων της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου (και όχι των άλλων συστεγαζόμενων υπηρεσιών)  στην απόφαση της Α.Α.Δ.Ε., καθώς και  η   μονόπλευρη και ανεξήγητη συμπαράσταση προς το σωματείο εργαζομένων της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου από έτερα συνδικαλιστικά σωματεία αλλά και πολιτικούς φορείς. Το γεγονός της μονόπλευρης  συμπαράστασης, προξενεί μεγάλα ερωτήματα και ιδιαίτερα όταν εκφράζεται η άποψη ότι στην περίπτωση  μεταστέγασης  άλλης Δημόσιας Υπηρεσίας (π.χ. Τελωνείο) στο προαναφερθέν κτίριο, δεν θα δημιουργούσε κανένα ζήτημα. Προφανώς για αυτούς που εναντιώνονται οι συνάδελφοι μας είναι εργαζόμενοι «ενός κατώτερου θεού».

ε) Πιστεύουμε ότι τέτοιες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται και με οποιαδήποτε κίνητρα  δεν βοηθούν στη γενικότερη προσπάθεια που γίνεται για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν από κοινού τα προβλήματα και όχι μεροληπτικά. Την ίδια ευθύνη έχουν και όσοι βιάστηκαν να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους στην Δ.Ο.Υ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. Όφειλαν πρωτίστως να γνωρίζουν  κάτω από ποιες συνθήκες εργάζονται οι συνάδελφοι μας στο Λ/Χ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και μετά να τοποθετηθούν δημόσια.

Η Ε.Π.Λ.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους που υπηρετούν στο Λ/Χ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ και ζητάμε να σταματήσουν οι φωνές διαμαρτυρίας και να μεταστεγαστεί άμεσα το Λ/Χ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ στο κτίριο της Δ.Ο.Υ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

                                                               Για το Δ.Σ

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΚΩΣΤΑΚΗΣ Μιχαήλ                                                    ΚΡΙΛΗΣ Σταύρος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια