ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο : Σύσκεψη για τις χαμηλές τιμές και τις αδιάθετες ελιές καλαμών(φωτο-βίντεο)

 

Με κύριο θέμα τις πολύ χαμηλές τιμές των ελιών Καλαμών, αλλά και τις αδιάθετες ποσότητες ελιών που σαπίζουν από πέρυσι στους κάδους των Αιτωλοακαρνάνων παραγωγών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα  στην Πλατεία του χωριού  η σύσκεψη που συνδιοργάνωσαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Καινούργιου.

Ο Πρόεδρος της Ο.Α.Σ Σπύρος Κοτοπούλης κατά την ομιλία του έκανε λόγο για απόγνωση των παραγωγών ,καθώς εκτός από τις περυσινές απούλητες ποσότητες οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν τον ίδιο εφιάλτη και για την φετινή σοδειά.

Οι τιμές της φετινής σοδειάς πράσινων ελιών ακολουθούν τα περσινά χαμηλά επίπεδα ,σε πολλές περιπτώσεις είναι κάτω του κόστους παραγωγής ,κάτι που όπως φαίνεται θα γίνει και με τις μαύρες ελιές,.

Επισήμανε το πρόβλημα με τις εισαγόμενες ελιές που βαφτίζονται ελληνικό προϊόν και τα όσα επιφέρει η παράνομη ελληνοποίηση στο αυθεντικό ελληνικό προϊόν.

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν μια σειρά από μεγαλύτερες αντιδράσεις και ισχυρότερες κινητοποιήσεις  με την καθολική συμμετοχή παραγωγών ,με την αρχή να γίνεται σήμερα στο Καινούργιο.










Το κάλεσμα της Ο.ΑΣ μεταξύ άλλων ανέφερε:

Μειωμένη έως και μηδενική η ζήτηση του προϊόντος. Αυτό φαίνεται από τις τιμές που ξεκίνησε η αγορά της πράσινης ελιάς, τιμές εξευτελιστικές κάτω από το κόστος παραγωγής. Οξυμένα προβλήματα αντιμετωπίζει το σύνολο των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων του νομού. Κανένα προϊόν και στην φυτική και ζωική παραγωγή δεν αφήνει εισόδημα επιβίωσης. Την στιγμή η κυβέρνηση μπουκώνει με ζεστό χρήμα βιομηχάνους εφοπλιστές αερομεταφορείς μεγαλοξενοδόχους. Για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες δεν περισσεύει τίποτα. Οι παραγωγοί ελιάς καλαμών και το σύνολο των αγροτών και κτηνοτρόφων απαιτούν μέτρα στήριξης. Αποζημίωση για το χαμένο εισόδημα ώστε να μπορέσουν να ζήσουν τις οικογένειες τους και να ξανακαλλιεργήσουν.

Η Ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Αιτ/νιας καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους να μπουν μαζικά στην οργανωμένη πάλη. Να παλέψουν ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους με τον αγώνα τους να επιβάλλουν το δίκαιο των αιτημάτων τους υπάρχει εμπειρία μόνο με τους αγώνες είχαμε κατακτήσεις και κέρδη «το αφορολόγητο το ακατάσχετο την απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος και πολλά άλλα».


Φτάνει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός καταστρεφόμαστε. Εδώ και τώρα να πάρει μέτρα η κυβέρνηση. Το αμέσως προσεχές διάστημα θα οργανώσουμε περιοδείες συσκέψεις σε όλο το νομό παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Να αναδείξουμε το πρόβλημα. 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Κατώτατες εγγυημένες τιμές σε όλα τα προϊόντα.

Όχι στο αίσχος των ανοιχτών τιμών.

Άμεση απορρόφηση – αποζημίωση της παραγωγής η οποία βρίσκεται σε κάδους τα 2 τελευταία χρόνια. Με ευθύνη του κράτους σε τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν και ένα εισόδημα επιβίωσης.

Σταμάτημα των εισαγωγών βρώσιμης ελιάς από τρίτες χώρες.

Να εξασφαλιστεί το απαραίτητο εργατικό δυναμικό στα χωράφια. Με ευθύνη της κυβέρνησης να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή είσοδο, διαμονή, μεταφορά στα χωράφια και εργασία των εργατών γης ώστε να μαζευτεί η παραγωγή και να μην υπάρχουν κίνδυνοι για κανέναν.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια