ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Βροχερό το σκηνικό του καιρού με τοπικές καταιγίδες

 


Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα. Τι καιρό θα κάνει στην Αττική. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στα δυτικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά με σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από τις βραδινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 3 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Στη δυτική Μακεδονία από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο με σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στη δυτική Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στη Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν. Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις, 4-5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί-βορειοδυτικοί, από το απόγευμα στην περιοχή του Καστελλόριζου έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Στα δυτικά αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι τις απογευματινές ώρες, που στην αρχή της ημέρας στο βόρειο Ιόνιο και πιθανόν κατά τόπους στην Ήπειρο, θα είναι ισχυρές. Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με βροχές, στη δυτική Μακεδονία, από τις προμεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

πηγή:antenna.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια