ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Δήμος Αγρινίου: Αναβάθμιση φωτεινής σηματοδότησης της οδού Εθνικής Αντιστάσεως & εργασίες ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου

   Ένα σημαντικό έργο, σε εφαρμογή  της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής ρύθμισης για την αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης και την ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου,  προχωρά με την υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου. 

Πρόκειται για την «Αναβάθμιση και προσαρμογή φωτεινής σηματοδότησης της οδού  Εθνικής Αντιστάσεως και εργασίες ανάπλασης της 28ης Οκτωβρίου»  προϋπολογισμού   349.999,99 €. 

Ειδικότερα περιλαμβάνει την εγκατάσταση νέας φωτεινής σηματοδότησης στους κόμβους:

•     ΚΟΜΒΟΣ  A : ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ - ΜΠΑΪΜΠΑ

•     ΚΟΜΒΟΣ  B : ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΛΑΜΠΡΑΚΗ - ΜΑΚΡΗ

•     ΚΟΜΒΟΣ  Γ : ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΕΛΦΩΝ – ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ

                 Στους συγκεκριμένους κόμβους,  σύμφωνα με τη μελέτη,  προβλέπεται αποξήλωση των παλαιών ιστών, των καλωδιώσεων και των παλαιών δικτύων.  Οι νέοι φωτεινοί σηματοδότες θα είναι σύγχρονων προδιαγραφών  και περιλαμβάνουν τοποθέτηση  ηχητικής διάταξης σηματοδότησης για τη διέλευση τυφλών από διάβαση πεζών. 

Επί της οδού 28ης Οκτωβρίου θα εκτελεστούν εργασίες πλακόστρωσης, ανύψωσης φρεατίων αποχέτευσης καθώς και ανύψωσης και προσαρμογής της στάθμης της οδού με αυτή της πλατείας για την ενοποίηση του χώρου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά την υπογραφή της σύμβασης, παρουσία  του Αντιδημάρχου Μίμη Σκορδόπουλου, αναφέρθηκε στη σημασία του έργου : «Αλλάζουμε την πόλη και δημιουργούμε υποδομές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Με το συγκεκριμένο έργο  παρεμβαίνουμε σε ένα σημαντικό κομμάτι της πόλης με εργασίες ανάπλασης». 

Με την ολοκλήρωση του έργου θα καταστεί εφικτή η εφαρμογή της εγκεκριμένης κυκλοφοριακής ρύθμισης για την αντιδρόμηση της οδού Εθνικής Αντίστασης. Για το λόγο αυτό στη σύμβαση προβλέπεται και η τοποθέτηση όλης της απαραίτητης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης για την υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια