ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Η Ο.Ε.Σ.ΒΔ.Ε.Ν. για την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου

 


Καταδικάζουμε απερίφραστα την κυβερνητική αυταρχική απαγόρευση των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο και την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα "καθ' άπασαν την επικράτειαν", που όχι μόνο αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί μόνο ως πρόσχημα την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, στην υπηρεσία της στυγνής δικτατορίας των μονοπωλίων. . Η                       δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από τις εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, αλλά έχει υπονομευθεί από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Η υγεία δεν προστατεύεται με τα ΜΑΤ και την καταστολή. Αν ήθελαν να προστατεύσουν τον λαό θα υλοποιούσαν τα δίκαια αιτήματα μας για:

Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου, μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πλήρη εξοπλισμό κάθε νοσοκομείου και δομής ΠΦΥ.

Δωρεάν μαζικά τεστ για όλο τον πληθυσμό και έλεγχοι όπου χρειάζεται.

Άμεση επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας χωρίς αποζημίωση για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες.

• Αποσυμφόρηση των ΜΜΜ με προσλήψεις προσωπικού και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων που σήμερα βρίσκονται σε απραξία.

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά τον αγώνα μας, δίνοντας σύγχρονο περιεχόμενο στο σύνθημα “ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”, γιατί είναι ο μόνος δρόμος που μας έχει απομείνει!

Οι διεκδικήσεις μας, για αφορολόγητο, για μείωση της φοροληστείας, για διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία, για επιδότηση των ατομικών ασφαλιστικών εισφορών, δήθεν δεν χωρούν στις αντοχές της οικονομίας. Την ίδια ώρα μοιράζουν δισεκατομμύρια σε βιομήχανους, εφοπλιστές, ξενοδόχους, πολυκαταστήματα, τραπεζίτες και για νέους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς. 

Δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουν με την ουσία των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου!

Πιο επίκαιρη από ποτέ είναι η πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις, που γεννούν δυστυχία, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ, που αλωνίζει στην Μεσόγειο και την ΕΕ, ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτές, ενάντια στον περιορισμό των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών.

Οι αγώνες μας δεν θα μπουν στο γύψο!

Καλούμε τους ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους να τιμήσουν την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, να διαδώσουν τα μηνύματά της σε κάθε γειτονιά.


ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ε.Σ.ΒΔ.Ε.Ν.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια