ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κώστας Μπακόπουλος :7 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική covid-19 ,έκλεισε ο ορθοπεδική του νοσοκομείου Αγρινίου μετά το κρούσμα κορωνοϊού σε γιατρό

Μπορεί αρκετοί πολίτες να χαρακτηρίζουν πλήρως καταστροφική την νέα δέσμη έκτακτων μέτρων για αναχαίτιση διασποράς του κορωνοϊού, που ανακοίνωσε χτες η Κυβέρνηση όμως έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, πλέον ήταν μονόδρομος.

Αυτό βρίσκει σύμφωνο και τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών Αιτωλ/νίας κ. Μπακόπουλο, ο οποίος σε συνέντευξή του στον Aeras fm και στη Νανά Θεοδωροπούλου υποστήριξε πως ο μόνος τρόπος για να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού είναι ο περιορισμός της κυκλοφορίας.

Ο κ. Μπακόπουλος είπε επίσης πως στην κλινική κορωνοϊού νοσηλεύονται 7 ασθενείς ενώ αποκάλυψε και αλλαγές που θα γίνουν στη ΜΕΘ ώστε να έχει την δυνατότητα να νοσηλεύσει και ασθενείς με Covid19, πράγμα που αυτό σήμερα δεν συμβαίνει. 

Στο νοσοκομείο Αγρινίου υπάρχουν 8 κρεβάτια ΜΕΘ, από τα οποία 5 λειτουργoύν, 2 είναι ανενεργά και 1 ακόμη που μπορεί να τεθεί σε λειτουργία. 

Έτσι, επειδή ουδείς γνωρίζει σε τι βαθμό θα επιδεινωθεί η επιδημιολογική κατάσταση και τι θα γίνει με τους ασθενείς με Covid19 αποφασίστηκε να γίνουν οι κατάλληλες διαμορφώσεις στη ΜΕΘ ενώ τις επόμενες ημέρες θα προστεθεί στο Ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου και μια Καρδιολόγος που θα ενισχύσει την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία σίγουρα θα αναβαθμίσει τη Νοσηλευτική Μονάδα και γενικότερα τον χώρο της υγείας στον νομό, ιδίως αυτή την περίοδο όπου παρουσιάζονται αυξημένα κρούσματα του ιού ..

Επίσης να σημειώσουμε ότι έκλεισε η Ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου, ώστε στο χώρο να γίνει απολύμανση, μετά και το θετικό κρούσμα σε γιατρό.

Ο γιατρός βγήκε θετικός στον ιό μετά από rapid test ενώ χθες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο Νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε τεστ όλες οι στενές επαφές του γιατρού, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν όλα αρνητικά.

πηγή:aerasnews.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια