ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πρόεδρος Ι.Σ.Α. : Είναι άδικο να φεύγουν από τη ζωή άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα οι οποίοι κόλλησαν κορωνοϊό (ηχητικό)


Για την εξέλιξη της Πανδημίας στο Αγρίνιο και στην Αιτωλοακαρνανία ,την εποχική γρίπη  και τον αντιγριπικό εμβολιασμό μίλησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου Παντελής Παπαθανάσης  στον AeraFm 99,50, στην εκπομπή του Νότη Ρεντίφη.

Ο κ.Παπαθανάσης αρχικά ενημέρωσε για την εικόνα στην κλινική covid-19 του νοσοκομείου Αγρινίου, με τους ασθενείς που νοσηλεύονταν μέχρι το πρωί του Σαββάτου 31 Οκτωβρίου  ,τόσο με  επιβεβαιωμένους ασθενείς covid-19,όσο και με τα ύποπτα περιστατικά.

Για την εξέλιξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία ,ανέφερε ότι υπάρχει ανησυχία για την καθημερινή ανακοίνωση κρουσμάτων .ενώ εκτιμά ότι η κατάσταση εξελίσσεται ομαλά.

Γίνονται αρκετά τεστ στην Αιτωλοακαρνανία  ,τα μέτρα αποδίδουν με βάση τα λίγα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ και αν οι πολίτες παραμείνουν προσεκτικοί και χρησιμοποιούν  μάσκα παντού, η εξέλιξη της πανδημίας θα είναι ομαλή. Διευκρίνισε ότι η χρήση της μάσκας πρέπει να γίνεται σωστά για να παρέχει προστασία.

Όσον αφορά την σύγχυση με την εποχική γρίπη τα συμπτώματα της οποίας μοιάζουν με του covid-19,τόνισε ότι όσοι παρουσιάσουν συμπτώματα θα πρέπει πρώτα να ενημερώσουν τον ιατρό τους ,να λάβουν οδηγίες και μόνο αν υπάρξει ιατρική υπόδειξη μα απευθυνθούν στο νοσοκομείο ή σε κάποια από τις Δομές Υγείας για περαιτέρω διερεύνηση και διάγνωση.

Επίσης κάλεσε τους πολίτες (ειδικά οι ευπαθείς ομάδες) να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Εμβολιασμών.

Κλείνοντας ο κ.Παπαθανάσης αναφέρθηκε στους ασθενείς covid 19 με υποκείμενο νόαημα που έχασαν την ζωή τους λέγοντας χαρακτηριστικά "Είναι  κρίμα και άδικο να φεύγουν από τη ζωή  άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα, οι οποίοι ακολουθούν  φαρμακευτική αγωγή  πάνε καλά και καταλήγουν επειδή κόλλησαν κορωνοϊό". 

Ακούστε αναλυτικά την συνέντευξη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια