Εβδομάδα Αγίου Νεκταρίου στην Ι.Μ. Κανάγκας

 

Με τις ευχές και τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β΄ και κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, πραγματοποιήθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας εκδηλώσεις, αφιερωμένες στην φωτεινή μορφή του εν αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, επί τη συμπληρώσει εκατό χρόνων από της κοιμήσεώς του.
Η Ιερά Μητρόπολις Κανάγκας αφιέρωσε ολόκληρη την εβδομάδα από 8 έως 14 Νοεμβρίου στον μεγάλο Ιεράρχη του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.


Την παραμονή της μνήμης του Αγίου τελέστηκε εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, την δε κυριώνυμο ημέρα Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, λιτάνευση της εικόνος του Αγίου και Θείο Κήρυγμα όπως και Ιερόν Ευχέλαιον και Παράκλησις εις τον Άγιον ενώ τέθηκαν προς προσκύνησιν τεμάχιον Ιερού λειψάνου του αλλά και τεμάχια από τα άμφια Του.
Τα σχολεία «ΦΩΣ ΕΘΝΩΝ» πραγματοποίησαν τρεις ωραιότατες εκδηλώσεις αφιερωμένες στη ζωή του Αγίου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος, ομίλησε σε όλες τις ευκαιρίες, μεταφέροντας τις ευχές του Μακαριωτάτου. Ιδιαίτερη ωστόσο ευκαιρία απετέλεσε η ομιλία του στους ιερείς και τους εκπαιδευτικούς της Κανάγκα με θέμα: «Η παιδαγωγική του Αγίου Νεκταρίου» με την οποία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου.Share on Google Plus
Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.