ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Χρ.Σταρακά: Ο Δ.Αγρινίου δεν μπορεί να μένει αμέτοχος στην προσπάθεια ενίσχυσης του Νοσοκομείου Αγρινίου. Έστω και στο «και πέντε» πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες

 Μετά από πρόταση  της Χριστίνας Σταρακά συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο το θέμα Του Νοσοκομείου Αγρινίου και των Δομών Υγείας στην περιοχή .

Η επικεφαλής της παράταξης  ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ  πρότεινε συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης , με την συμμετοχή της Διοίκησης , της Ένωσης Νοσοκομειακών γιατρών και του Σωματείου εργαζομένων , ώστε να αναδειχθούν πάλι τα προβλήματα στις δομές Υγείας και ο Δήμος Αγρινίου να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επίλυση τους.

Στην εισήγηση της η Χριστίνα Σταρακά ανέφερε τα εξής:

Ο Δήμος Αγρινίου και η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας βρίσκονται αντιμέτωποι με μία επιθετική έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού που δοκιμάζει τις αντοχές της οικονομίας, της κοινωνίας και του υγειονομικού μας συστήματος.

Το Νοσοκομείο Αγρινίου είναι στην αιχμή του αγώνα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού  ως Νοσοκομείο Αναφοράς από τα μέσα Αυγούστου.

Η διοίκηση του ΓΝA καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Όμως σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια είναι μόνοι τους.

Η  κυβέρνηση  στο πρώτο lockdown, δεσμεύτηκε ότι θα ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  ωστόσο στο Νοσοκομείο του Αγρινίου δεν έγιναν οι απαραίτητες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ενώ υπάρχει σοβαρό ζήτημα και με τον εξοπλισμό σε ότι αφορά τον μοριακό αναλυτή. Εδώ και λίγες ημέρες η Μ.Ε.Θ λειτουργεί ως Μ.Ε.Θ για ασθενείς COVID. Από τα οκτώ κρεβάτια που διαθέτει πλήρως τεχνολογικά εξοπλισμένα, μόνο τα πέντε έχουν διατεθεί στο σύστημα, γιατί είναι τα μόνα στα οποία επαρκεί το προσωπικό.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αιτωλοακαρνανίας και το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο έχουν αναδείξει αυτά τα θέματα, χωρίς ωστόσο να βρουν ανταπόκριση από τους αρμόδιους. Η αδράνεια των αρμοδίων στο θέμα της στελέχωσης με γιατρούς, δεν δημιουργεί πρόβλημα μόνο στο Νοσοκομείο αλλά και στα Αγροτικά Ιατρεία στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας.

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες εκ των έσω κι αποσπασματικά, έχουμε μετακίνηση γιατρών αγροτικών-περιφερειακών ιατρείων στο Νοσοκομείο, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την Παράβολα, όπου το Αγροτικό Ιατρείο καλύπτει τις ανάγκες άλλων 17 χωριών. 

Παρά το γεγονός ότι αναδείχθηκαν μια σειρά από προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι εδώ και οχτώ μήνες δεν ελήφθησαν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε το νοσοκομείο μας να μπορέσει να διαχειριστεί την αναμενόμενη υγειονομική κρίση από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, παρά το γεγονός ότι οι υπάρχοντες γιατροί και νοσηλευτές υπερβάλουν εαυτούς για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και παρά το γεγονός ότι η Ένωση Γιατρών κάλεσε το Σεπτέμβριο κι ενημέρωσε τους φορείς της πόλης και την Δημοτική αρχή για τα προβλήματα του Νοσοκομείου, δεν ακούσαμε για καμιά παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής για την κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Η λειτουργία του Νοσοκομείου μας αποτελεί διαχρονικά ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα. Ενδιαφέρει όλους τους πολίτες και θα πρέπει να το παρακολουθούμε, να αφουγκραζόμαστε την αγωνία του κόσμου ώστε να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων του.

Ο Δήμος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί παρά να αποτελεί μείζονα εκφραστή της αγωνίας της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών για το κορυφαίο υπαρξιακό ζήτημα για το νομό, αυτό των δομών Υγείας, των οποίων κορωνίδα είναι το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου.

Καλούμε έστω και τώρα, στο «και πέντε», την Δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των γιατρών. Μέσα από μια συζήτηση με τηλεδιάσκεψη να αναδειχθούν πάλι τα προβλήματα και ο Δήμος Αγρινίου να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την επίλυση τους.

Δεν μπορεί ο Δήμος να μείνει άλλο αμέτοχος παρατηρητής στην προσπάθεια για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγρινίου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια