ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συμμετοχή του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δ.Αγρινίου σε διαδικτυακή συζήτηση παρουσία του Πρωθυπουργού

 Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου  συμμετείχε σε διαδικτυακή συζήτηση παρουσία του Πρωθυπουργού  Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου, η μοναδική αντίστοιχη δομή  που εκπροσωπήθηκε στη συζήτηση, επιλέχθηκε  λόγω των καλών  πρακτικών και της δημιουργικής  της δράσης και προσφοράς τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή. 

Κατά  τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία διοργανώθηκε από το Δίκτυο Δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η ψυχολόγος Νατάσα Μακρυδήμα, δέχθηκε συγχαρητήρια για όλους τους εργαζόμενους στον Ξενώνα. 

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών, η οποία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, που δεν περιορίζεται σε σύνορα,  κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλες και όλους.

 Ο Δήμος Αγρινίου, στο πλαίσιο του Άξονα «Λειτουργία δομών και υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και την καταπολέμηση της βίας», υλοποιεί το έργο «Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Αγρινίου». Ο Ξενώνας του Δήμου Αγρινίου προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε γυναίκες, που βιώνουν την έμφυλη βία ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, καθώς και των παιδιών τους. 

Στη δύσκολη συνθήκη που βιώνουμε λόγω της πανδημίας, ας μην ξεχνάμε: 


«ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΕΣ…»


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια