Αυστηρή απάντηση με αιχμές από τον Διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου στο ΣΕΝΑ

 Σχετικά με την ανακοίνωση του ΣΕΝΑ (εφ. ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ 26/11/2020) ως Διοικητής  δηλώνω προς την κοινωνία των πολιτών τα εξής:

Όταν ένα συνδικαλιστικό όργανο χρησιμοποιεί καταγγελτικό λόγο σε ζητήματα  Δημόσιας Υγείας,   επιβάλλεται αφενός  να αποδίδει ευθύνες με ονοματεπώνυμο ,και αφετέρου να αποδεικνύει με πειστήρια( έγγραφα)  και αλήθειες  τα καταγγελλόμενα.

Ειδικά όταν καταγγέλλει συναδέλφους του εργαζομένους και συγκεκριμένα την επιτροπή λοιμώξεων  που είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων για την προστασία  από την διασπορά της νόσου, (που αποτελείται από ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ) και εμμέσως και τον Διοικητή του Νοσοκομείου που επιτρέπει την ελλειμματική λειτουργία της επιτροπής .

Ο  ΣΕΝΑ ούτε το ένα έκανε ούτε το άλλο, αφήνοντας στους πολίτες να επιρρίπτουν την ευθύνη  κατά το δοκούν και ανάλογα με τις συμπάθειες ή τις αντιπάθειες γενικά και αόριστα.

Έτσι ούτε αναφέρει ποιοι ήταν οι αρμόδιοι που κώφευαν στην  ανάγκη  ύπαρξης του μοριακού αναλυτή στο Νοσοκομείο Αγρινίου , ούτε αποδεικνύει με έγγραφα η άλλα στοιχεία  ότι δεν τηρηθήκαν τα πρωτόκολλα για την μη διασπορά των κρουσμάτων και την σωστή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Ο ΣΕΝΑ γνωρίζει αλήθεια τι προβλέπουν τα πρωτόκολλα με βάση τις οδηγίες του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ για το ποιος από τους εργαζόμενους μπαίνει σε καραντίνα και ποιος όχι και αναφέρει  νούμερα χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση; 

Δεν αναφέρει βέβαια  καν τις αγωνιώδες  προσπάθειες  της διοίκησης και των αρμοδίων οργάνων (επιτροπή λοιμώξεων κ.α.) για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου και την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας ούτε βέβαια αναφέρεται αν και ποιοι  από το προσωπικό που βγήκαν  θετικοί  μολύνθηκαν  εντός του Νοσοκομείου ή βρέθηκαν θετικοί από εξωνοσοκομειακή  επαφή .

Γνωρίζει ο ΣΕΝΑ τι αδίκημα  αποτελεί η διασπορά ανακριβών και ψευδών ειδήσεων σχετικά με την Δημόσια Υγεία που επηρεάζουν το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Δημόσιο Σύστημα Υγείας; 

Αν δεν απαντήσει ΑΜΕΣΑ ο ΣΕΝΑ  στα παραπάνω ερωτήματα με αλήθειες και τεκμηριωμένα, όσα καταγγέλλει ανήκουν στην κατηγορία της συκοφαντίας ή του  αλλότριου σκοπού και στόχου. 

Παρεμπιπτόντως , μήπως ο ΣΕΝΑ μπορεί να δώσει στοιχεία πόσα από τα μέλη του μόλις ανακοινώθηκαν οι άδειες ειδικού σκοπού έτρεξαν να υποβάλλουν αιτήσεις  ως δικαίωμα τους και την χρησιμοποίησαν για το μάζεμα της ελιάς ή πόσοι χρησιμοποίησαν  τα δικαιούμενα μαζεμένα ρεπό (και όχι της επομένης της εφημερίας ) την στιγμή που συνάδελφοι τους εξέφρασαν την επιθυμία του εθελοντισμού στην Θεσσαλονίκη ως υπέρτατη αξία ; 

      

    Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ


ΑΝΔΡΕΑΣ Στ. ΤΣΩΛΗΣ 


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.