ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ανακοίνωση του Συνδυασμού "ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ" για τον Δήμο Θέρμου

Μια σειρά γεγονότων που έλαβαν χώρα το τελευταίο πεντάμηνο στην περιοχή μας, κι έφεραν στο φως τα τεράστια προβλήματα του χώρου Υγείας, που προστίθενται στα διάφορα άλλα προβλήματα που επί σειρά ετών ταλανίζουν την περιοχή και δημιουργούν ένα τεράστιο αδιέξοδο, οδήγησαν τρεις (3) συνδυασμούς της αντιπολίτευσης του Δήμου Θέρμου στην υποβολή αιτήματος έκτακτης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου, για τα θέματα Υγείας.

Επιγραμματικά αναφέρουμε τα τελευταία γεγονότα:

Την έντονη διαμαρτυρία του δημάρχου Θέρμου για  βουλευτές του Νομού, αλλά και προς τον διοικητή του ΠΕΣΥ, για την "μεταφορά του ασθενοφόρου" απ’ το Κ.Υ. Θέρμου, προς άλλο Κ.Υ.

Την άμεση απάντηση του διοικητή του ΠΕΣΥ, πως όχι μόνο δεν μεταφέρεται το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Θέρμου, αλλά ήταν ανοιχτή και η διαδικασία για την  πρόσληψη δύο οδηγών.

Την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης δύο οδηγών για το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Θέρμου.

Την επί τρίμηνο απόσπαση του γιατρού κ. Βασιλείου Στούμπου στο κέντρο covid-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου. Το Κ.Υ. Θέρμου, μέχρι να αποσπαστεί ο κ. Στούμπος, εξυπηρετούνταν από τρείς γιατρούς ένας εκ των οποίων αποχωρεί σύντομα. 

Την αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας Προέδρων Κοινοτήτων μας, στην 6η ΥΠΕ.

Το περιστατικό πρίν λίγες ημέρες κατά το οποίο λόγω έλλειψης ασθενοφόρου στο Θέρμο, κινδύνευσε η ζωή συνδημότισσάς μας.

Προ αυτών των γεγονότων που κατέδειξαν τις πολλές αβελτηρίες στον χώρο της Υγείας, δεν μπορούσαμε να στεκόμαστε απαθείς, δεν μας επιτρεπόταν να παραμείνουμε αδρανείς. Δεν θάπρεπε να λησμονήσουμε, πως οι αιρετοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον  πάντα σύμφωνα με των Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στα διοικητικά του Δήμου Θέρμου, είναι η διαχείριση της υποβληθείσας αίτησης της αντιπολίτευσης για την σύγκλιση του Δ.Σ.

Μετά την αίτηση οκτώ (8) δημοτικών συμβούλων προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) που κατατέθηκε στις 29/10/2020, κι ενώ όφειλε ο Πρόεδρος μέσα σε έξι ημέρες να ορίσει και να πραγματοποιήσει την συνεδρίαση του Δ.Σ., ο κ. δήμαρχος υποσκελίζοντας τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και παρακάμπτοντας τον Κανονισμό, μας αποστέλλει επιστολή με αριθ. πρωτ. 5620/03.11.2020, με την οποία μας καλεί να καταθέσουμε γραπτώς την πρότασή μας, προκειμένου αυτή να συμπεριληφθεί ως εισήγηση στο αναμενόμενο τακτικό Δ.Σ. Για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος υποβαθμίζει τον Πρόεδρο του Δ.Σ. τον υποσκελίζει και του υποδεικνύει το πως πρέπει να ενεργήσει.

Την υποβάθμιση του Προέδρου του Δ.Σ., ακολούθησε τελικά η αποστολή απ΄ τον Πρόεδρο του Δ.Σ. πρόσκλησης για τακτική συνεδρίαση, που έγινε δια περιφοράς στις 09/11/2020. H ανάρτηση των πρακτικών της συνεδρίασης αυτής  στις 13/11/2020,  αποδεικνύει ότι σύσωμη η αντιπολίτευση - που αποτελείται από τέσσερις συνδυασμούς - ομοφώνησε επί του θέματος,  μόνο η πλειοψηφία αρνήθηκε να συμπορευτεί.

Στην εισήγησή του προς το Δ.Σ. ο δήμαρχος προβαίνει σ΄ένα ακόμη ατόπημα. Μέμφεται δημότη μας, επειδή αυτός αγανακτισμένος απ’ την υπερβολική καθυστέρηση των υπευθύνων στην παροχή των πρώτης ανάγκης βοηθειών προς την ασθενήσασα σύζυγό του, ανέφερε το περιστατικό στα media.  Ο δήμαρχος μέμφεται επιπροσθέτως τον δημότη, επειδή στις προηγούμενες εκλογές ήταν τάχα υποψήφιος με άλλον συνδυασμό. Αν δηλαδή ο δημότης αυτός ήταν υποψήφιος με τον δικό του συνδυασμό, θα έχαιρε καλύτερης αντιμετώπισης;

Η αρρώστια κ. δήμαρχε δεν εξετάζει συνδυασμούς, είναι πέρα και πάνω από μικροπολιτικές σκοπιμότητες. 

Κι ενώ η διοίκηση του Δήμου, παλινδρομεί μεταξύ της εγνωσμένης αναποτελεσματικότητάς της και των πανθομολογούμενων αδυναμιών της, καταφεύγει σε ανούσιες δηλώσεις και μέμφεται απροκλήτως την αντιπολίτευση, επειδή ..... ζήτησε την έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. με ζωντανή συνεδρίαση.

Ζητήσαμε κάτι παράνομο;

Εμείς ζητήσαμε την ζωντανή συνεδρίαση του Δ.Σ. για πολλούς λόγους:

Γιατί η ζωντανή συνεδρίαση είναι ο μόνος δημοκρατικός τρόπος συζήτησης.

Δεν είναι δυνατόν θέματα τόσο μεγάλης σημασίας, όπως τα θέματα της Δημόσιας Υγείας, να υποβαθμίζονται τόσο δεικτικά και να μην συζητούνται σε ανοιχτή συνεδρίαση.

Όλο αυτό το διάστημα που η διοίκηση του Δήμου Θέρμου προκρίνει ως κυρίαρχη για την σύγκλιση του Δ.Σ. την "δια περιφοράς" μέθοδο, η ίδια, συμμετέχει σε  άλλες κανονικές συνεδριάσεις στο Θέρμο αλλά και εκτός Θέρμου. Διάφορες  φωτογραφίες των κοινωνικών δικτύων επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.

Ενώ αυτές τις ημέρες το Δ.Σ. συγκαλείται "δια περιφοράς", τις ίδιες ημέρες η Οικονομική Επιτροπή συνεδριάζει κανονικά. Όσον αφορά την κατατεθείσα πρότασή μας, εμείς δηλώνουμε ότι  γνωρίζουμε τα προβλήματα, δεν προσπερνάμε τις αδυναμίες του Ε.Σ.Υ., ιεραρχούμε τις ανάγκες, δεν λιβανίζουμε, απαιτούμε και διεκδικούμε ίση αντιμετώπιση.

Ο κ. δήμαρχος στην εισήγησή του, με ένα σύνολο προτάσεων που δύσκολα επιτυγχάνονται, καταλήγει προτείνοντας την πρόσληψη νυχτοφύλακα. Δεν θα διαφωνούσαμε αν όλα τα άλλα προαπαιτούμενα είχαν επιλυθεί. 

Θέλουμε να επισημάνουμε, πως με την τροπή των πραγμάτων στο χώρο της υγείας, η επιστροφή του κ. Στούμπου, είναι πλέον αναγκαία, γιατί η υποστελέχωση του K.Y. είναι πασιφανής και την πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας απαρτίζει γηρασμένος στην συντριπτική του πλειοψηφία πληθυσμός, ενώ κάποιοι εκ των δημοτών μας ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ηυξημένου κινδύνου, με μεγάλη πιθανότητα να νοσήσουν κι από διάφορες άλλες ασθένειες, τώρα μάλιστα που ο κορωνοιός χτυπάει τη πόρτα μας. Όλοι αυτοί, έχουν ηυξημένες ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας, ενώ  στερούνται και της δυνατότητας της άμεσης πρόσβασης σε κοντινές δομές υγείας. Το πλησιέστερο νοσοκομείο βρίσκεται σε απόσταση ...... 40 χλμ. από το Θέρμο.

Αναγκαία και επιβεβλημένη θεωρείται η κάλυψη της ειδικότητας ακτινοδιαγνωστών. Οι ακτινοδιαγνώστες από μόνοι τους θα ανεβάσουν κατηγορία το Κ.Υ. αφού οι διαγνώσεις θα γίνονται επί τόπου από τους υπάρχοντες γιατρούς, κι έτσι δε θα χρειάζεται να στέλνονται οι ασθενείς στο Αγρίνιο.

Το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Θέρμου είναι αναγκαίο και πρέπει να είναι διαθέσιμο όλες τις ώρες κι όλες τις ημέρες, γιατί στον ορεινό Δήμο μας οι αποστάσεις είναι μεγάλες κι ο χρόνος ανταπόκρισης είναι εξαιρετικά καταλυτικός για τον οποιοδήποτε ασθενή. Διεκδικούμε κι άλλους οδηγούς, αλλά άμεσα ζητούμε λύση εκ των ενόντων.

Τα πάσης μορφής και φύσης προβλήματα και ιδιαίτερα τα προβλήματα της υγείας πρέπει να αντιμετωπίζονται με σύνθεση κι όχι με πολιτικάντικους τρόπους. 

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια