ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Σπ Λιβανός :Να ενταχθούν και οι αγρότες της Αιτ/νιας στην χρηματική ενίσχυση για την ελιά Καλαμών


 Επιστολή για το κρίσιμο ζήτημα της συμπερίληψης των αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας στην εξαγγελθείσα χρηματική ενίσχυση για τους παραγωγούς βρώσιμης.ελιάς Καλαμών απέστειλε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ανέφερε ότι οι Αιτωλοακαρνάνες αγρότες, που παράγουν ετησίως περίπου 35.000-40.000 τόνους βρώσιμες ελιές Καλαμών,δηλαδή το 44% της εγχώριας παραγωγής,  λόγω εσφαλμένων οδηγιών που έλαβαν κατά τη δήλωση των καλλιεργειών τους στο σύστημα ΟΣΔΕ, δεν δήλωσαν τον κωδικό που αντιστοιχεί στην ποικιλία Ελιάς Καλαμών. Συνέπεια αυτού, όμως, είναι να μένουν εκτός των κρατικών ενισχύσεων, με καταστροφικές οικονομικές συνέπειες, δεδομένης και της πλήρους εξέλιξης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο Σπήλιος Λιβανός, μνημονεύοντας τη διαρκή μέριμνα που επιδεικνύει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τα ζητήματα των αγροτών, ζήτησε από τον Υπουργό την εξεύρεση μιας λύσης ώστε να ενταχθούν και οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας στην ανακοινωθείσα ενίσχυση.

Πλέον της συνεχούς επικοινωνίας του με το Υπουργείο για το σχετικό ζήτημα, ο Σπήλιος Λιβανός κατέθεσε και σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια