ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επίδομα θέρμανσης 2020-2021: Πώς υπολογίζονται τα ποσά

Να καταβάλει νωρίτερα από άλλες χρονιές το επίδομα θέρμανσης σχεδιάζει για φέτος η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις πρώτες επίσημες πληροφορίες, για το επίδομα θέρμανσης έχει εξασφαλιστεί ένα κονδύλι συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί στα ευάλωτα νοικοκυριά και έχει ήδη προβλεφθεί στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού.

Το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να χορηγηθεί εντός Δεκεμβρίου και μέχρι τα τέλη του έτους, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2021 θα γίνει η διασταύρωση των παραστατικών και δικαιολογητικών που θα καταθέσουν οι δικαιούχοι -ηλεκτρονικά, μέσω της ειδικής πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Πώς υπολογίζεται το επίδομα θέρμανσης

Σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για κάθε δικαιούχο χορηγείται επίδομα ίσο με 250 ευρώ αν η κύρια κατοικία του ανήκει στην Γεωγραφική Ζώνη Α, 180 ευρώ αν ανήκει στη ζώνη Β, 110 ευρώ στη ζώνη Γ και 80 ευρώ στη ζώνη Δ.

Να σημειωθεί ότι το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Σε κάθε περίπτωση το επίδομα θέρμανσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 350 ευρώ και μειώνεται κατά 20% για τους μη ορεινούς δήμους που ανήκουν στις αντίστοιχες ζώνες.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει ότι το επίδομα θέρμανσης ξεκινάει από τα 64 ευρώ και φτάνει τα 350 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού και τη γεωγραφική ζώνη.

Επίδομα θέρμανσης: Οι γεωγραφικές ζώνες

Οι γεωγραφικές ζώνες για το επίδομα θέρμανσης ορίστηκαν ως εξής:

ΖΩΝΗ Α: Νομοί Γρεβενών, Δράμας, Έβρου, Ευρυτανίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Φλώρινας

ΖΩΝΗ Β: Νομοί Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής

ΖΩΝΗ Γ: Νομοί Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Αττικής (εκτός Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού), Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευβοίας, Ηλείας, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Κορινθίας, Λέσβου, Λευκάδας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Χίου

ΖΩΝΗ Δ: Αργολίδας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ηρακλείου, Κυκλάδων, Λασιθίου, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κυθήρων και νησιών Σαρωνικού, Ρεθύμνου, Σάμου, Χανίων.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια