Φ.Δ.Λ.Μ. :«Η αλήθεια για τις επιχωματώσεις στην λίμνη Τριχωνίδα από “αντιπλημμυρικά” έργα»

O Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων ως υπεύθυνος για την διοίκηση & διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού οσο και σχεδόν όλων των περιοχών Natura του νομού Αιτωλοακαρνανίας θα ήθελε να ευχαριστήσει το Αθηναϊκό & Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το εκτενές ρεπορτάζ που παρουσίασε με θέμα « Κίνδυνοι και απειλές για τον προστατευόμενο οικότοπο της λίμνης Τριχωνίδας”. Eπίσης θα ήθελε να ευχαριστήσει τα ειδησιογραφικά πόρταλ που το αναδημοσίευσαν www.thecaller.gr, www.dasarxeio.com ,www.mixanitouxronou.gr, www.gazzetta.gr και του έδωσαν μια πανελλήνια διάσταση ευαισθητοποιώντας τους πολίτες στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα της βιοποικιλότητας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων ως θεσμός της Ελληνική Πολιτείας και εποπτευόμενος από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας θα ήθελε να διευκρινίσει πως έχει αποστείλει αρμοδίως για το ζήτημα των επιχωματώσεων έγγραφο προς τις αρμόδιες αρχές ( Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας , Δήμο Αγρινίου) από τις 25/11/ 2020 με επιβεβαίωση λήψης από τους αποδέκτες.

Σε σχέση με τις απορρίψεις αδρανών υλικών και την διάχυση απορριμμάτων στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας έχει αποστείλει σειρά εγγράφων προς τον Δήμο Αγρινίου τα οποία εως σήμερα παραμένουν αναπάντητα. Παραθέτουμε το θέμα των εγγράφων με αριθμούς πρωτοκόλλου και ημερομηνίες αποστολής  όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει από την γραμματεία του Φορέα Διαχείρισης καθώς σύμφωνα με την σύμβαση του Άαρχους κάθε περιβαλλοντική πληροφορία είναι δημόσια.


Συγκεκριμένα η Σύμβαση  αναφέρει «Στο πεδίο του περιβάλλοντος, η ευρύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες και η συμμετοχή του κοινού βελτιώνουν την ποιότητα και εφαρμογή των αποφάσεων, συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για περιβαλλοντικά ζητήματα, παρέχουν στο κοινό την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις και ανησυχίες του και διευκολύνουν τις δημόσιες αρχές στο να λάβουν υπόψη τις θέσεις της κοινωνίας το περιβάλλον και οι συνθήκες διαβίωσης της οποίας ενδεχομένως επηρεάζεται από συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικές. Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό προωθείται η υπευθυνότητα και η διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων, ενώ ενισχύεται και η υποστήριξη του κοινού για αποφάσεις σχετικές με το περιβάλλον».

Τα έγγραφα του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Ακαρνανικών Ορέων προς τον Δήμο Αγρινίου είναι τα εξής:


Επιχωμάτωση και αποξήλωση καλαμιών στην Λίμνη Τριχωνίδα, αριθμός πρωτοκόλλου, 23-4-2019/10943

Νέες επιχωματώσεις στην Λίμνη Τριχωνίδα, αρ. πρωτ 25-4-2019/ 10950

Εύρεση παλαιών εγκαταστάσεων εντός περιοχής Natura 2000, αρ. πρωτ 11-6-2019/ 11061

Ρίψη αδρανών υλιικών και απορριμμάτων εντός περιοχής Natura 2000,αρ.πρωτ  23-4-2019/10944

Νέα Ρίψη αδρανών υλικών και απορριμμάτων εντός περιοχής Natura 2000, αρ.πρωτ 25-4-2019/ 10951

Ρίψη αδρανών υλικών στην Τριχωνίδα, αρ. πρωτ 29-10-2020/ 12297

Επιχωμάτωση λίμνης Τριχωνίδας από αντιπλημμυρικά έργα,25-11-2020, αρ. πρωτ 12349

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.