ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης

 

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έκδοση της υπουργικής απόφασης και το άνοιγμα της πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για να γίνουν οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης.

Του Δημήτρη Χριστούλια

Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr δεν αποκλείεται η υπουργική απόφαση να υπογραφεί ακόμη και σήμερα προκειμένου να ανοίξει η πλατφόρμα.

Διαφορετικά, πηγές αναφέρουν ότι αυτό θα έχει γίνει το αργότερο έως τις 15 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι και φέτος θα δοθεί προκαταβολικά η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στο τέλος του χρόνου με τους δικαιούχους να πρέπει να αγοράσουν μέχρι τον Απρίλιο ίση ή διπλάσια ποσότητα πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγραερίου, πέλετ ή καυσόξυλων από το επίδομα που θα λάβουν.

Σημειώνεται ότι επίδομα για την αγορά καυσόξυλων ή πέλετ δικαιούνται μόνο όσοι μένουν σε ορεινά χωριά έως 2.500 κατοίκους ενώ δεν θα επιδοτείται το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το επίδομα θα διαφέρει από περιοχή σε περιοχή ανάλογα με τις θερμοκρασίες που επικρατούν σε 200.000 περιοχές και θα κυμαίνεται από 80 έως 600 με 700 ευρώ με το συνολικό κονδύλι να ξεπερνάει τα 84 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, για κάθε ζώνη θα υπάρχει ένας συντελεστής που θα πολλαπλασιάζεται με το ποσό του επιδόματος.

Για να είναι κάποιοι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα πρέπει να πληρούν τα εξής εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια:

*Άγαμοι: εισόδημα έως 12.000 ευρώ και περιουσία έως 130.000 ευρώ

*Έγγαμοι χωρίς παιδιά: εισόδημα έως 20.000 ευρώ και 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο και περιουσία έως 250.000 ευρώ

*Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ για 1 παιδί συν 2.000 ευρώ για κάθε επόμενο και περιουσία έως 250.000 ευρώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια