ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ποια επιδόματα πληρώνονται τις επόμενες ημέρες από το κράτος


 Με την πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων, στα οποία συγκαταλέγεται και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το οποίο θα είναι διπλό, αναμένεται να «κλείσει» εντός της εβδομάδας ο κύκλος των πληρωμών για το 2020. 

Σήμερα, καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις αναστολές Νοεμβρίου σε 5.621 εργαζομένους, καθώς και η αποζημίωση σε 358 εποχικά εργαζομένους με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης αλλά και 102 επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού.

Οσο για το 2021, αυτό θα μπει με πληρωμές ειδικών αποζημιώσεων ύψους έως 534 ευρώ για τις αναστολές Δεκεμβρίου, αλλά και μέρους του δώρου Χριστουγέννων από το κράτος.

Αναλυτικά, σήμερα καταβάλλονται αποζημιώσεις ύψους 3,6 εκατ. ευρώ σε 5.621 εργαζομένους. Πρόκειται για αποζημιώσεις 800 ευρώ για αναστολές Νοεμβρίου εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και ειδικών επαγγελματικών ομάδων.   

Εντός της εβδομάδας, πιθανότατα αύριο, αναμένεται η πληρωμή από τον e-ΕΦΚΑ των επιστροφών που αντιστοιχούν στα πιστωτικά εκκαθαριστικά από την εκκαθάριση των εισφορών για το 2019, σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους.  

Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα του χρόνου, αλλά και τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει το σύνολο των προνοιακών επιδομάτων, όπως η τελευταία δόση για το επίδομα παιδιού του 2020, επίδομα γέννησης, στέγασης, στεγαστικής συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων και ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που βάσει των κυβερνητικών εξαγγελιών, για τον Δεκέμβριο θα δοθεί στους δικαιούχους εις διπλούν.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι πληρωμές του έκτακτου επιδόματος των 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, καθώς η προθεσμία υποβολής του IBAN έληξε τα μεσάνυχτα. Οπως συνεχίζεται και η πληρωμή των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν και τα οποία παρατάθηκαν κατά δύο μήνες. Για όσους άνεργους η επιδότηση έληξε εντός του Νοεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα γίνει εντός του Δεκεμβρίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου.  

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου αναμένονται και οι πληρωμές των ειδικών αποζημιώσεων για τις αναστολές συμβάσεων Δεκεμβρίου, καθώς οι αιτήσεις τόσο για τις κλειστές με κρατική εντολή όσο και για τις πληττόμενες επιχειρήσεις θα ολοκληρωθούν, ταυτόχρονα, στις 31 Δεκεμβρίου.  

Εντός Ιανουαρίου, το αργότερο έως τις 31 του μήνα, θα καταβληθεί από το Δημόσιο και το μέρος του δώρου Χριστουγέννων για τους χιλιάδες εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις βρίσκονται σε αναστολή κατά τον Δεκέμβριο. Πρόκειται ουσιαστικά για το μέρος που αντιστοιχεί στο διάστημα 1η – 31 Δεκεμβρίου 2020.

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται τέλος και η πληρωμή έκτακτου βοηθήματος σε επιστήμονες.  

πηγή :https://www.kathimerini.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια