ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Τέσσερις νέοι χώροι πρασίνου και αναψυχής στο Αγρίνιο

 Στην  ολική ανάπλαση τεσσάρων περιφερειακών πλατειών  προχωρά ο Δήμος Αγρινίου με την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής έργου  από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου. 

Πρόκειται για  το έργο «Διαμόρφωση  Κοινόχρηστων Χώρων  Σχεδίου Πόλης»   2.800.000,00 Ευρώ  από το Ε.Π.  "Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020 για την υλοποίηση της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης. 



Η παρέμβαση προβλέπει την ανάπλαση των ΚΧ :

στον Άγιο Κωνσταντίνο, μεταξύ των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Μακρυγιάννη 

στην Αγία Βαρβάρα, με ανακατασκευή της οδού Αγ. Βαρβάρας έως τον κυκλικό κόμβο 

 Βόρεια του ΚΤΕΛ 

Εργατικές κατοικίες, Εργάνης 

 Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγρινίου  Γιώργος Παπαναστασίου η παρέμβαση συμβάλλει στους στόχους της ΒΑΑ για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του περιβάλλοντος :

«Δημιουργούμε από το μηδέν χώρους πρασίνου και αναψυχής. Μετατρέπουμε  τμήματα του Δήμου που, επί δεκαετίες, παρέμεναν αναξιοποίητα σε  σημεία αναφοράς για τους δημότες, όπως πχ η πλατεία στην οδό Εργάνης. 

Παραλαμβάνουμε υποβαθμισμένα σημεία και τα αναδεικνύουμε αποδίδοντας,  σε μικρούς και μεγάλους,  χώρους όπου μπορούν να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν.   

Αναμφίβολα με το συγκεκριμένο έργο  δίνεται η δυνατότητα βελτίωσης του μικροκλίματος των περιοχών παρέμβασης αλλά και γενικότερα της πόλης με μείωση των επιπέδων θορύβου και ρύπανσης του ατμοσφαιρικού αέρα.

Υλοποιούμε τους στόχους της ΒΑΑ με τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος αλλά και την ενοποίηση του πρώτου έργου της «Λειτουργικής αναβάθμισης του επιχειρηματικού κέντρου στη ΝΑ Είσοδο της πόλης» με την ανάπλαση  στην Αγία Βαρβάρα». 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια