ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Καινούργιο :Κινητοποίηση για την διάσωση τραυματισμένης γερακίνας (φωτο)

Επιχείρηση για την διάσωση μιας πανέμορφης γερακίνας η οποία εντοπίστηκε στο Καινούργιο να φέρει  τραύματα από πυροβολισμό,έγινε χθες το βράδυ όταν κάτοικος του χωριού εντόπισε το τραυματισμένο πουλί σε κακή κατάσταση.Μάλιστα στην περιοχή του τραύματος εντοπίστηκαν σκουλήκια.Μετά τις πρώτες φροντίδες θα ταξιδέψει για τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "ΑΝΙΜΑ".
Η ανάρτηση του διασώστη άγριων ζώων και πουλιών Νίκου Πατερέκα ο οποίος έστησε την γέφυρα σωτηρίας.

"Χθες βράδυ παραλάβαμε μία τραυματισμένη Γερακίνα, πιθανόν πυροβολημένη...το πουλί βρέθηκε από ευαισθητοποιημένο άνθρωπο στο χωριό Καινούργιο..αν και απ ότι φαίνεται ήταν ίσως κάποιο διάστημα  έξω τραυματισμένη...και καταδικασμένη.... δύσκολη περίπτωση ίσως έχει εξάρθρωση στον βραχίονα και επίσης ένα άσχημο τραύμα από τουφεκιά κοντά στο πρώτο δάχτυλο. 


Για κακή της τύχη ο ιστός γύρω από το τραύμα λόγω παρόδου άρχισε να σαπίζει και  εντοπίσαμε και σκουλήκια τα οποία μεν τρώνε τον νεκρό ιστό αλλά δεν πρέπει να μείνουν πάνω στο πουλί γιατί προχωράνε και στην υγιή σάρκα. 

Καθαρίσαμε όσο μπορέσαμε το τραύμα από τα ενοχλητικά και αποκρουστικά σκουλήκια και ταΐσαμε το πουλί. Αύριο ταξιδεύει ΑΝΙΜΑ, φαίνεται δυνατή....και θέλει να το παλέψει....."

πηγή:kainourgiopres.blogspot.com 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια