ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Μεταμεσονύκτια σύσκεψη στο νοσοκομείο για την διαχείριση των κρουσμάτων covid-19 στην παθολογική κλινική

 Την τρίτη εβδομάδα του lockdown παρατηρείται μείωση των νέων κρουσμάτων της πανδημίας μεγαλύτερη από αυτήν των προηγούμενων εβδομάδων, ωστόσο το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει υπό πίεση, δήλωσε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σημείωσε ιδιαίτερα ότι σε ορισμένες περιοχές, μεταξύ αυτών και  Αιτωλοακαρνανία δεν παρατηρείται σαφής μείωση των νέων κρουσμάτων, γεγονός που προβληματίζει.

Και αυτό είναι μια πραγματικότητα αφού 20 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στην Αιτωλοακαρνανία .Επίσης στο Νοσοκομείο Αγρινίου έχει σημάνει συναγερμός μετά την είδηση ότι βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό 11 άτομα που νοσηλεύονταν στην παθολογική κλινική.

Είναι γεγονός ότι πιθανότατα έγινε διασπορά του ιού αφού οι ασθενείς είχαν εισαχθεί στην παθολογική για άλλα προβλήματα υγείας. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του agriniosite.gr αναφέρουν ότι ίσως έγινε η μετάδοση  από άτομο που μετέβη στο θάλαμο, είτε ως επισκέπτης είτε ως αποκλειστική, όμως σε αυτή την φάση δεν προέχουν τα αίτια αλλά η διαχείριση της κατάστασης, η οποία κρίνεται δύσκολη και αυτό διότι η κλινική  covid νοσηλεύει 22 ασθενείς και προς ώρας δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και αναμένεται η λύση να δοθεί από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση, όπως και η 6η ΥΠΕ.

Eπίσης στην Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου κατέληξε ασθενής μετά από επιπλοκές λόγω και του κορονοϊού.

Στο νοσοκομείο Αγρινίου μετέβη ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ., ο κ. Γιάννης Καρβέλης  μαζί με την λοιμωξιολόγο, Καρολίνα Ακινόσογλου όπου μετά από τρίωρη περίπου σύσκεψη  αποφασίστηκε η διακομιδή 4  ασθενών στο νοσοκομείο Ιωαννίνων από το Νοσοκομείο Αγρινίου.Κάποιοι που η κλινική τους εικόνα ήταν καλή μεταφέρθηκαν για κατ'οίκον νοσηλεία και φυσικά καραντίνα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια