ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Εμβολιάστηκαν για τον κορωνοϊό ο Kυριάκος Μητσοτάκης και η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας


 

Το εμβόλιο του κοροναϊού έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια μέρα που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους του για την πανδημία.

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο νοσοκομείο «Αττικόν», το μεσημέρι της Κυριακής. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από Σωτήση Τσιόδρα, ο οποίος φορούσε την ιατρική του ποδιά.

Κατά τις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για «μέρα αισιοδοξίας για τη χώρα», ενώ όταν έφτασε στην αίθουσα του εμβολιασμού έκανε διάφορες διαδικαστικές ερωτήσεις στον κ. Τσιόδρα.

Δείτε τη στιγμή του εμβολιασμού

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
06:32

Ανώδυνο

Αφού έλαβε το εμβόλιο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ήταν ανώδυνο», ενώ ευχήθηκε «καλή αρχή» στις νοσηλεύτριες. 

Το μήνυμα του πρωθυπουργού

Αμέσως μετά, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, έκανε λόγο για «.σπουδαία μέρα για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, όσοι έχουν καχυποψία θα πείθονται πως αυτό είναι το σωστό» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όπως είπε «όλοι οι Έλληνες χαμογελάνε κάτω από τις μάσκες τους, καθώς ξεκίνησε το δύσκολο εγχείρημα του εμβολιασμού στη χώρα. Χρωστάμε τόσα πολλά στους υγειονομικούς, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες στόχος μας είναι να εμβολιάσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων».

Σύμφωνα με τον ίδιο «αυτοί που με καχυποψία αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολισμού, θεωρώ θα πιστέψουν πως ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να τελειώνουνε με τον ιό, για να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε από τους ανθρώπους που αγαπάμε και για να πάει μπροστά η οικονομία της χώρας».

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
02:24

Ο εμβολιασμός της Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Είχε προηγηθεί η λήψη του εμβολίου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Το εμβόλιο είναι καλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της.

«Όλοι αυτοί οι ερευνητές και οι επιστήμονες στον κόσμο αγωνίστηκαν για το εμβόλιο» τόνισε η ΠτΔ ένω έστειλε με τη σειρά της το δικό της μήνυμα στους πολίτες καλώντας τους να εμβολιαστούν.

«Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζονται στα νοσοκομεία θα έχουν τώρα να υπηρετήσουν και το πρόγραμμα εμβολιασμού και να το υλοποιήσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο» πρόσθεσε η κα. Σακελλαρόπουλου.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
01:30


πηγή:in.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια